![Pohřbené kosti Pohřbené kosti](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500929/bmid_pohrbene-kosti-nQD-500929.jpg?v=1661332989)
Josie Quinnová řeší nejtěžší případ své kariéry - vraždu Colette Fraleyové, matky svého přítele Noaha. Kdo mohl milou a hodnou Colette udusit hlínou v její vlastní zahradě? A co hledal v jejím domě? A proč Colette skrývala flash disk s neznámým jménem, indiánský hrot šípu a sponu z opasku?
Josie to nedá a pokouší se vypátrat vraha, protože vyšetřování dostal na starost důstojník Finn Mettner, který je sice schopný, ale jedná se o jeho první případ vraždy, a Josiin nejlepší detektiv Gretchen Palmerová musí kvůli nedávným událostem sedět u stolu a patlat se s administrativou. Na povrch vyplouvají dávno pohřbená tajemství Noahovy matky, o kterých netušily ani její vlastní děti. Mohla se laskavá a loajální Colette zaplést do něčeho nezákonného nebo snad dokonce někoho zabít? Další vraždy na sebe nenechají dlouho čekat a o život začíná jít i samotné Josie a Noahovi.
Josie měla Colette Fraleyovou ráda, ale dobře věděla, že pro Noahovu matku není dost dobrá. Totéž jí dávají nevybíravě najevo i Noahovi sourozenci, hlavně jeho sestra Laura, která se mezi ně snaží vrazit klín. Noah je pohlcený zármutkem a nechápe, že se Josie v tuto těžkou chvíli soustředí na vyšetřování místo toho, aby byla pouze jeho přítelkyní. Navíc odmítá všechny spekulace o tajemstvích své matky a trvá na tom, že by se nikdy nedopustila ničeho špatného. Vydrží Josiinin a Noahův vztah tenhle nápor?
Pohřbené kosti stejně jako předchozí díly přinášejí čtivý a chytlavý příběh, od kterého se nedá odtrhnout. Důkazem budiž, že jsem knihu přečetla za dva dny. Opět nechybí spletitý případ, pořádná dávka tajemství i trable v osobním životě. Lisa Reganová se tentokrát soustředila na rodinu Noaha Fraleyho, Josiina partnera v práci i v životě. Představila nám Noahova bratra Thea a těhotnou sestru Lauru s jejím manželem Gradym. A stejně jako všichni v této sérii, tak i Noahova rodina, nebo spíš jeho matka, skrývají temná tajemství. Větší prostor dostává policista Finn Mettner a i popudlivý náčelník Bob Chitwood se začne chovat trochu lidsky, což je příjemné osvěžení.
Nicméně Pohřbené kosti nedosahují kvalit Matčina hrobu a Nečekaného přiznání, třetího a čtvrtého dílu. Čekala jsem, že nám Lisa Reganová podrobně představí postavu Noaha, jeho sourozenců a celé rodiny, ale bohužel psychologie postav i jejich motivace zůstaly jen načrtnuté. Navíc konec byl poměrně překotný a zkratkovitý a zasloužil by si pořádné vysvětlení. Odhalení vraha bylo překvapivé, ale skoro až účelové, protože si nedokážu představit, že by někdo zničehonic zareagoval tímto způsobem. A nechybí ani klasické doznání, kdy zločinec vyšetřovatelům najednou vyklopí i to, na co by nejspíš sami nepřišli.
Přiznám se, že jsem byla z Matčina hrobu a Nečekaného přiznání tak nadšená a namlsaná, že mě Pohřbené kosti maličko zklamaly. Nicméně série s Josie Quinnovou pořád zůstává jednou z mých nejoblíbenějších detektivních sérií a na mě už čeká na poličce šestý díl s názvem Tichý pláč, který vyšel v českém překladu v březnu 2023. Neskutečně se něj těším, protože mi bylo řečeno, že je skoro stejně dobrý jako skvělý Matčin hrob.
![Pohřbené kosti Pohřbené kosti](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500929/pohrbene-kosti-nQD-500929.jpg?v=1661332989)
Detektiv Josie Quinnová se těší na poklidnou večeři se svým přítelem Noahem u jeho matky. Když k ní však přijedou, najdou ji za domem na zahradě. Bez známek života a s ústy plnými hlíny. Během vyšetřování se objevuje spousta zá... více
Komentáře (0)
Přidat komentář![Suzanne Suzanne](https://www.databazeknih.cz/img/users/41_/41745/suzanne-66323ccc52998.jpg?v=1714568397)
Suzanne také napsala
![Silný příběh, poetický styl, nejednoznačné postavy a vynikající záporák Silný příběh, poetický styl, nejednoznačné postavy a vynikající záporák](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534676/jez-se-stala-sluncem-65fb491a13ca2.jpg?v=1710967066)
![Zábavné trable nabručeného hokejisty a interiérového designéra Zábavné trable nabručeného hokejisty a interiérového designéra](https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550848/jsem-tvuj-kluk.jpg?v=1733220509)
![Žhavá hokejová romance pro fanynky knih od Elle Kennedy Žhavá hokejová romance pro fanynky knih od Elle Kennedy](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539997/zakazane-uvolneni.jpg?v=1718564872)
![Přežije Outsider nebezpečné Podzemí Křivých hor? Přežije Outsider nebezpečné Podzemí Křivých hor?](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540593/podzemi-krivych-hor.jpg?v=1719994468)
![Nenápadná, ale kouzelná gay romance uprostřed hor Nenápadná, ale kouzelná gay romance uprostřed hor](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541534/nocturno-pro-erika.jpg?v=1721984461)