Summer se chce stát sportovní psycholožkou a touží se dostat do prestižního programu na univerzitě Dalton. Jenže k tomu musí napsat bezchybnou vědeckou práci a její lektorka jí přikáže, aby si jako subjekt vybrala jednoho z hokejistů. Jenže Summer hokej nesnáší…
(Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji nakladatelství Cosmopolis :)
Aiden je kapitán hokejového týmu, který se kvůli jedné párty, co se trochu vymkla z rukou, ocitne v nemilosti. Jeho trenér mu jako součást trestu nařídí, aby spolupracoval se Summer při jejím výzkumu. Jenže ti dva jsou jako voda a oheň a na první pohled si nesednou…
Zakázané uvolnění je neskutečně čtivé a chytlavé a není problém ho slupnout jako malinu. Příběh je založený na rčení „co se škádlívá, rádo se mívá“. Nebo v tomto případě, co se škádlívá, tak se přitahuje. Oblíbený trope od nepřátelství přes spojenectví až k lásce, Bal Khabra pojala od nepřátelství, přes spojenectví, k sexu a až pak k citům. V Zakázaném uvolnění nechybí ani pořádná porce humoru, protože Summer má pěkně ostrý jazyk a neváhá ho použít, s Aidenem se věčně špičkují a při vylomeninách ostatních kluků z hokejového týmu jsem se smála nahlas. Bal Khabra do příběhu zakomponovala i složité rodinné vztahy, trauma z minulosti, pochybnosti o sobě samé, strach z opuštění a na závěr také trochu dramatu.
Zajímavé je, že charaktery jsou tady jaksi prohozené. Summer je chytrá, cílevědomá a soustředí se výhradně na studium a budoucí kariéru. A právě ona se nechce vázat, tváří se, že jí jde jen o občasné povyražení, brání se citům a všelijak (a zbytečně) to sbližování komplikuje. Oproti tomu Aiden je čestný kluk s dobrým srdcem, který se snaží být zodpovědný, tvrdě dře a je ochranitelský a starostlivý.
Zakázané uvolnění patří mezi spicy romance, takže součást příběhu tvoří i pořádná porce žhavých scén. Nechybí vícečetné orgasmy a nějaké nemravné řečičky, ale Zakázané uvolnění je naštěstí jedna z mála romancí, kde jsou milostné scény napsané natolik dobře, že působí skutečně žhavě, nikoliv trapně nebo vulgárně.
Nemá smysl zmiňovat, že Zakázané uvolnění nemá s realitou nic společného, že takhle by to ve skutečném životě nefungovalo a že začínat cokoliv sexem je blbost. Reálný příběh totiž od žhavých romancí žádná čtenářka neočekává.
Zakázané uvolnění mi hodně připomínalo populární sérii Off-Campus od Elle Kennedy, což není nic překvapivého, když se jedná o první díl série pojmenované Off the Ice. A jelikož sérii Off-Campus od Elle Kennedy miluju, tak mi sedlo i Zakázané uvolnění.
Takže pokud chcete čtivou, zábavnou, romantickou i žhavou oddechovku, tak Zakázané uvolnění je přesně pro vás.
Ve volně navazujícím díle s názvem Spiral bude hlavní hrdinou další člen hokejového týmu, Eli Westbrook, a trope má být falešné randění. Spiral má v originále vyjít v roce 2025 a já doufám, že se dočkáme i českého překladu. A taky doufám, že Bal Khabra bude v tomto hokejovém dobrodružství pokračovat a napíše i knihy o Kianovi a Dylanovi.
Zakázané uvolnění Bal Khabra
Hokejová romance tak žhavá, až ledy tají! Zpočátku se ti dva nemohou vystát. Summer má ve svém životě jasné plány – chce se stát sportovní psycholožkou a dává do toho všechno. A taky nesnáší hokej. Jenže studium jí nečekaně při... více