Čtení nejen pro dospívající dívky

recenze

Písnička pro Klaudii (2023) 4 z 5 / renulka16
Písnička pro Klaudii

Minulý rok se mi dostala do rukou kniha Prázdniny za trest. Kniha od Petry Langové a já si ji zamilovala. Okamžitě mi totiž připomněla knihy Lenky Lanczové, na které jsem vyrostla a díky které jsem začala číst.

Jinak to není ani v případě této knihy - Písnička pro Klaudii. Opět mě příběh vtáhl do mládí a já si příběh užívala s hlavními hrdiny. Velice oceňuji, že Petra umí psát knihy pro mládež, ale svým způsobem prostě sednou i starší generaci a toho si fakt vážím!

K tomuto příběhu mám však jednu výhradu a to, že je docela dost překombinovaný a díky tomu mi to celé nepřijde až tolik reálné. Na druhou stranu, byť je to klasická oddechovka, tak díky všemožné kombinaci není příběh tolik předvídatelný, což jistě mnoho z Vás ocení.

Tato kniha osloví zejména dospívající dívky, ale i starší ženy, které si rady zavzpomínají na své mladí. Dále taky ty, který milují venkov, táboráky a koně. Já tedy koně fakt nemusím, ale díky této knize jsem měla chuť se sebrat a odjet za Woodym a Klaudií na tábor :).

Co se týká postav - Klaudie jako hlavní hrdinka mi nesedla, typická rozmazlená slečinka, na druhou stranu vývoj její postavy je perfektní. Klaudiin přítel David, tak k tomu nemám fakt co dodat. Díky bohu, že tam byla Andy a Woody (Vítek). Ti dva byli skvělá dvojka a hezky to vykompenzovali.

Zkrátka, pokud hledáte ideální knihu na léto a odpočinek, která je plná zvratů, sáhněte po knize Písnička pro Klaudii.

Písnička pro Klaudii Písnička pro Klaudii Petra Langová

Klaudii je čerstvých osmnáct a má život jako v pohádce. Alespoň tak to připadá Vítkovi, jejímu novému sousedovi, kterému se právě zhroutil celý svět. Po náhlé smrti strýce musel opustit všechno, na čem mu dosud záleželo. Starost o... více

Komentáře (0)