Dandadan

recenze

Dandadan 1 (2024) 4 z 5 / EvikU.
Dandadan 1

Momo a Ken. Dva spolužáci. Oba tak trochu na okraji třídy. Jeden věří na duchy a druhý na Ufo. Začnou se spolu bavit, ale je to spíš dohadování kdo z koho..přitom ani jeden nemá pro své tvrzení důkaz.

Proběhne sázka. Momo Asaja odchází na místo, kde přistávají Ufo podle povídaček. Ken Takakura jde k opuštěnému tunelu. Oba zažijí věci, jak se říká, dokud se ti nestanou, neuvěříš. Přes telefon jsou spolu ve spojení a snaží se jeden druhého zachránit.

Zdá se, že jediný kdo jim může pomoci je Asajina babička. Je spiritistka a o duchařině něco ví.

Komiks si nebere servítky a požívá sprostá slova. Téma je odlehčené vtipnými situacemi. Je to manga na vypuštění myšlenek. Při čtení jsem si říkala, že je to tak praštěný až je to pěkný. ;) Ken tak přišel o svého “šulina po kletbě od ducha Turbobáby a Momo zase hrozí sex s mimozemšťanem.

Já se pobavila, ale věřím, že nebude pro každého. Kdo rád bizarní příběhy, které nebude brát vážně, ten si tu přijde na své.

Dandadan 1 Dandadan 1 Jukinobu Tacu

Středoškolačka Momo věří na duchy a strašidla, zatímco její samotářský spolužák je posedlý mimozemšťany a různými mýtickými příšerami. Ani jeden však nechce připustit, že by ten druhý mohl mít pravdu, a tak se rozhodnou podstoupit... více

Komentáře (0)