Dědic ohně a moci

recenze

Dědic ohně a moci (2024) 4 z 5 / Anet_jan_book
Dědic ohně a moci

V první řadě mě zaujala obálka a anotace příběhu. Zatím je to pouze e-kniha ale možná se dočkáme i tištěné verze což bych určitě přivítala a měla ráda ve své sbírce.

Tento příběh je o 18-ti leté dívce Daphne, která dostala pojmenování podle krásné, žluté rostliny podobné lilii. Rostlina se jmenuje Daphnia a rozkvetla v den jejího narození, proto jí rodiče pojmenovali právě podle ní.
Daphne to nemá v životě jednoduché, protože v 5-ti letech jí zmizí rodiče a ona zůstane napospas tetě a strýci, kteří se o ni starají.
Bohužel ji ale nemají rádi a mají Daphne spíš jen jako služku. Ve škole to není o nic lepší, jelikož pro ostatní je buď neviditelná, divná, tajemná a u některých i terčem posměchu a zloby. Nic ale není horké jak to na první pohled vypadá a Daphne je shodou okolností předurčena stát po boku králi démonů.

Další z hlavních hrdinů je velmi tajemný Diego. Diego je nejen temný princ ale především král démonů z říše zvaná Danriso. Svět ze kterého pochází není jen temný a tajemný a plný tajemství ale především plný úžasných mýtických bytostí.

Podle mě, je to příběh, který Vás doslova pohltí a vy se spolu s hlavní hrdinkou dostáváte společně do nového světa. Doslova to prožíváte a je to svět do kterého jsem ráda během čtení utekla. Říše ve které se to celé odehrává je velmi zajímavě popsána, nejen co se týká postav ale hlavně okolních míst. Autorka má velkou fantazii a ta se mi strašně líbila.

Líbila se mi i romantická linka, která nás provázela po celou dobu tohoto příběhu. Jelikož je konec otevřený nejspíš nás bude čekat další díl. Doufám, že to bude brzy protože mě hodně zajímá jak to celé dopadne. Mám plno otázek na které zatím nemám odpovědi.

Určitě /mýtické bytosti jako jsou draci, víly, elfy, feyové, sirény, ziely a mnoho dalších…Za mě povedený příběh, plný tajemství, lásky, přátelství, úžasně vykreslených bytostí ale taky zradě, nenávisti a chuti po pomstě.


Dědic ohně a moci Dědic ohně a moci Anneliese Freya

"Daphne" - tak znělo její jméno. Dostala ho po květině, která rozkvetla v den jejího narození. Když její rodiče záhadně zmizí, je nucena bydlet u tety a strýce, s nimiž nemá zrovna dobrý vztah. Ani mezi vrstevníky příliš nezapadá.... více


Komentáře (0)

Přidat komentář