Dívky ve sněhu

recenze

Dívky ve sněhu (2023) 5 z 5 / lucie.svobodova
Dívky ve sněhu

Akce nás čeká hned od prvních stran, nacházíme se totiž ve vzpomínkách Nikki, která našla v domě svou mrtvou matku.
Jako šestnáctiletá studentka střední školy usvědčila svého spolužáka Marka Todda z vraždy svých rodičů. Vše vypadalo naprosto jasně. Ale nyní se objevily nové skutečnosti, které by mohly vše změnit. Mark proto žádá o obnovení procesu.

To ale není důvodem, proč se po dvaceti letech Nikki vrací do svého rodného městečka Stillwater. Pravým důvodem je to, že byla přizvána k vyšetřování vraždy dvou mladých dívek Madison a Kaylee. Nyní je totiž agentkou FBI. Dívky byly nalezeny v zasněžených polích a vrah asi nečekal, že se tak brzy najdou. Místní šerif Hardin je přesvědčen, že za tímto činem stojí sériový vrah Mráz, po kterém Nikki právě pátrá. Ta má ale jasno hned po tom, co dorazí na místo činu. Mráz to dle ní nebyl.
Jak to vše ve skutečnosti bylo? Má v tom prsty odporný sériový vrah nebo někdo z místních?

Aby toho nebylo málo, dozví se, že Mark Todd žádá o obnovení procesu, jak jsem již zmínila. Také potkává Markova mladšího bratra, který ji prosí, aby se na jeho spis podívala okem policisty. Něco se mu tam totiž nezdá. Je přesvědčen, že Mark je nevinný.
Najde Nikki nějakou nesrovnalost? Podaří se ji odhalit, jak před lety k vraždě jejích rodičů došlo? Byl to Mark nebo poslali do vězení nevinného (tehdy) chlapce? A pokud ano, jak se to mohlo stát?

Vyřešení vraždy dívek je prioritou, nenechá se Nikki ovlivnit vším okolo Marka? Až podezřele se kolem ní motá jeho bratr, dále je tu nenechává reportérka, lidé vyráží dokonce do ulice na protest. Dokáže se Nikki vypořádat se svou minulostí? A je zde nějaká pravděpodobnost, že by vražda mladých dívek mohla nějakým způsobem souviset se starou vraždou jejich rodičů?

Kniha mě vtáhla do děje okamžitě, musela jsem ji číst každou volnou chvíli a měla jsem problém ji odložit. Několikrát jsem si myslela, že vím, kdo za vším stojí a jak to tehdy bylo, pak jsem několikrát zjistila, že vlastně ne a nakonec jsem byla úplně mimo . Musím nechat, že nás autorka nechala tápat téměř do posledních stran a měla vše skvěle promyšlené.

Kapitoly jsou zde krátké, napětí rozhodně nechybí, takže z “ještě jednu kapitolu jich bylo obvykle ještě alespoň 5 . Nikki je sympatická a to je vždy dobrým znamením.

Zůstalo zde docela dost nezodpovězených otázek.
Nezbývá tedy než říct: Těším se na další díly s Nikki!

Za eknihu děkuji nakladatelství Mystery Press!


Dívky ve sněhu Dívky ve sněhu Stacy Green

NE VŠECHNA MONSTRA SE SCHOVÁVAJÍ VE SKŘÍNI… V odlehlých polích nedaleko minnesotského městečka Stillwater byste mohli křičet celé dny, ale nikdo by vás neslyšel. Když jsou ve sněhu náhodně nalezena těla patnáctiletých dívek Mad... více


Komentáře (0)

Přidat komentář