Divoká Afrika

recenze

Divoká Afrika (2024) 3 z 5 / bookbug_cz
Divoká Afrika

Ruku na srdce, lidi! Kdo z vás si občas nesedne k přiblblým romanťárnám na Netflixu, u kterých vždycky víte, jak to dopadne. Však víte, takové ty filmy, ke kterým scénář psali tak týden, mají klišoidní dialogy, ale prostě se na to hezky kouká. Je to celé barevné, milé, objevují se tam hezcí chlapi a ideálně se příběh odehrává na nějakém malém městečku vysoko v horách, takže i ty kulisy stojí za to. Ano, i já tomu občas propadnu a nemám problém si střihnout i nějakou tu vánoční romanťárnu během léta. Proč ne?!

Divoká Afrika mi velmi silně připomněla pocit, jaký mívám při sledováním takových filmů. Ten vibe, prostředí, postavy. Žrala jsem to a ano, přečetla za pár hodin. Nakonec mi ale dala i něco navíc. Dobrodružnou zápletku plnou napětí, se kterou mě autorka hned několikrát zmátla.

Michelle má své pracovní ambice a moc dobře ví, že musí leccos překousnout, aby se dostala k tomu vysněnému. Momentálně získává praxi jako kameramanka v týmu, kterému říkají slídilové. Obstarává všechny ty důležité záběry z různých koutů, aby doplnila databázi. Z Michelle mám pocit, že je do kamery zamilovaná. Miluje světlo a stíny, nedokonalé momenty, lidské příběhy, které se dají otisknout do videa a archivovat navždy.

Jednoho dne ji šéf pošle pro záběry do Afriky. V rezervaci potkává dva muže, se kterými následně vyráží za zvířaty a zdá se, že kromě dobrých záběrů si Michelle odveze i okouzlené srdce. Jenže autorka mi na poměrně malém obsahu začala sázet jednu „jobovku“ za druhou, vytvářela otázky a střihla i nějakou tu akční scénu. Nebudu vám víc prozrazovat, nebojte.

Chtěla jsem oddechovku, dostala jsem oddechovku. Ocenila bych možná víc propracované popisy prostředí, abych si tu Afriku víc užila. Obrousit dialogy a dát si pozor na některá klišé. No ale jak už jsem tu psala – takový netflixový vibe, kterému leccos odpustíme. Že?
...
Za knihu děkuji @grada_cz a @cosmopolis_cz v rámci spolupráce.


Divoká Afrika Divoká Afrika M. K. Hardy

Svoji práci kameramanky miluju! Zatím sice jen asistuju, ale i toho si nesmírně vážím. A abych se i do budoucna mohla věnovat tomu, co mě baví, musím dokázat, že jsem vážně dobrá. Obzvlášť když mě můj šéf pošle natáčet až do dale... více


Komentáře (0)

Přidat komentář