Divoká říše
recenze
Divoká říše (2022) / ZuzkaK466Už jsem několikrát slyšela, že kdybyste spojily psaní Maasové a Kristoffa, tak vám vzejde tato kniha a pro mě to tak rozhodně bylo.
Celý příběh se odehrává v Budapešti, která je rozdělena do země lidí a Fae. Fae jsou různé nadpřirozené bytosti, např. víly, démoni, ale i spousta dalších. Také se na začátku příběhu zmiňuje Praha, což mi přijde skvělé.
Brexley, což je naše hlavní hrdinka, žije mezi mocnými lidmi a musí poslouchat každý rozkaz, ikdyž patří mezi ně. Také je povinna se chovat jako dáma, ale zároveň umět bojovat a bránit se. Líbí se mi na ní, že se nevzdává, je odvážná a pro své blízké by udělala cokoliv.
Další hlavní hrdina je Warwick. Ten je skoro všemi, které Brexley zná, považován jen za legendu, ale po jednom zvratu se s Brexley potkají. Jiskření mezi nimi bylo obrovské a hodně mě bavily jejich konverzace a to, jak se vzájemně postrkují.
Máme tu ale i další skvělé postavy. Např. Opieho a Mrňousku, což jsou nadpřirozené bytosti, jsem zbožňovala a doufám, že se objeví i v dalších dílech.
Příběh byl plný nástrah, intrik, zvratů, zrady, ale i nových přátelství a i přes pomalejší začátek to rozhodně nebyla nuda. Konec skončil dost otevřeně a já jsem hodně zvědavá, co se stane dál.
Knihu jsem mohla přečíst v rámci spolupráce s Humbookem, takže jim tímto moc děkuji.
#spoluprace #humbookblogeri
Divoká říše Stacey Marie Brown
Romantická i akční fantasy z dystopické Budapešti, kterou rozdělila válka lidí a víl. Poté, co bariéra mezi Zemí a Nezemí padla ve vílích válkách, balancuje Budapešť na okraji propasti. Nenávist mezi vílami a lidmi sílí a hroz... více