Divoká říše přehled

Divoká říše
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498966/bmid_divoka-rise-5ar-498966.jpg 4 774 774

Divoká říše série

1. díl >

Romantická i akční fantasy z dystopické Budapešti, kterou rozdělila válka lidí a víl. Poté, co bariéra mezi Zemí a Nezemí padla ve vílích válkách, balancuje Budapešť na okraji propasti. Nenávist mezi vílami a lidmi sílí a hrozí výbuchem násilí. Devatenáctiletá lidská zlodějka Brexley vyrůstala mezi smetánkou, ale skončí v obávaném žaláři. A právě tady potká ďábelsky okouzlujícího Warwicka Farkase. Je přesně tak arogantní a krutý, jak se povídá, ale Brexley nemůže popřít, že ji to k němu táhne. A že za to možná zaplatí životem.... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo

Savage Lands, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Divoká říše. Přihlašte se a napište ho.

p. Rochesterová
02.12.2024 3.5 z 5

Bylo to trochu drsnější čtení..ale strhující..první díl beru jako seznámení se s touhle Budapeští a jdu na druhý díl...

Kacky_knihovna
28.11.2024 4.5 z 5

(SPOILER) Tahle nová fantasy série me fakt chytla! Kniha má opravdu všechno –drsný svět, sexuální napětí – slow burn, fae, démony, druida, hybridy a hlavně silné a zajímavé hlavní hrdiny. Nejprve se ocitáme uprostřed dystopické Budapeště, která byla rozdělena válkou na zóny lidí a Fae. Míšenci těchto dvou ras žijí v tzv Divoké říši, kde převládají krádeže, vraždy prostituce, drogy a hlavně chudoba. Mezi rasami je veliká nenávist a napětí, které postupně sílí. Kromě začátku, který se trochu táhl, byl příběh napínavý, zejména když jsme se ocitli uprostřed obávaného vězení – Domu smrti neboli Halláházu. A tahle část mě bavila nejvíce.

Hlavní hrdinka Brexley mi byla sympatická – zprvu přes den privilegovaná princezna a po nocích odvážná bojovnice, což se jí sice vymstilo, ale i dále prokazovala svoji odvahu v Domě smrti, kde ji nikdo nic nedaroval a vše si musela tvrdě vybojovat.

Warwick je živoucí legenda, arogantní, krutý a skrývající nejedno tajemství. Vrtalo mi hlavou to jeho působení na ostatní ve vězení, proč mu každá padala k nohám.

Brex a Warwick mají mezi sebou určitý druh propojení, kterému ani jeden úplně nerozumí. Chemie mezi nimi se nedá popřít, během čtení na ní naražíme pravidelně. Úsměvné byly pasáže, jak ona ho furt chce a jemu pořád stojí, i když se to zrovna nehodí. Tenhle žhavý hrdina mě fakt baví, i když to slow burn mě rozčiluje.

Postavy Opie a Mrňouska celému příběhu přidávaly šmrc a během jejich scén jsem se musela furt usmívat. Zaujaly mě i vedlejší postavy a těším se, až se o nich dozvím víc, hlavně o Kek, Kiliánovi a Zanderovi. Konec jsem popravdě nečekala, naštval mě a nedal mi spát. Knihu doporučuji, určitě stojí za přečtení.

nikola3989
29.10.2024 3 z 5

Nápad dobrý, potenciál to má, děj má spád, ale bože, proč je tam tolik sexu? Dobrá půlka knihy jsou sexuální představy.. jestli se ale z tý puberťačky nakonec vyklube succuba, tak to potom jo . Uvidíme v dalším dílu. Zatím slabota, taková krkovice - neurazí, nenadchne.

Jeho láska byla jen půjčkou. A já měla začít splácet dluh

Kniha Divoká říše v seznamech