Divoká říše

Divoká říše
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498966/bmid_divoka-rise-5ar-498966.jpg 4 757 757

Divoká říše série

1. díl >

Romantická i akční fantasy z dystopické Budapešti, kterou rozdělila válka lidí a víl. Poté, co bariéra mezi Zemí a Nezemí padla ve vílích válkách, balancuje Budapešť na okraji propasti. Nenávist mezi vílami a lidmi sílí a hrozí výbuchem násilí. Devatenáctiletá lidská zlodějka Brexley vyrůstala mezi smetánkou, ale skončí v obávaném žaláři. A právě tady potká ďábelsky okouzlujícího Warwicka Farkase. Je přesně tak arogantní a krutý, jak se povídá, ale Brexley nemůže popřít, že ji to k němu táhne. A že za to možná zaplatí životem.... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo

Savage Lands, 2020

nikola3989
29.10.2024 3 z 5

Nápad dobrý, potenciál to má, děj má spád, ale bože, proč je tam tolik sexu? Dobrá půlka knihy jsou sexuální představy.. jestli se ale z tý puberťačky nakonec vyklube succuba, tak to potom jo . Uvidíme v dalším dílu. Zatím slabota, taková krkovice - neurazí, nenadchne.

kafeknizkualet
27.10.2024 5 z 5

Další fantasy, které mě pohltilo! Zasazené do Budapešti, do našeho světa, který už ale není náš.

V knize je hodně akčních scén, napětí, magie, postav, popisů, skvělých dialogů...

Musím teda uznat, že jsem byla hotová z Warwicka, ale postupně mě to přešlo, tak budu žít v naději, že to další díly změní.

Těším se na to, co se dozvíme o Brexley, protože mám tušení, že s ní bude po stránce magie a schopností trošičku něco jinak. Tam je určitě hodně prostoru, se kterým může autorka pracovat v dalších dílech.

Líbí se mi ta nejednotvárnost prostředí, kdy jsme v bohatém Leopoldově, v opuštěných místech, v nejhorším vězení, a všechno si díky dobře udělanému (a přeloženému!) popisu můžeme představit.

Divoká říše, Leopoldov, Pešť, Dům smrti a další vás vtáhnou do sebe a nebudou vás chtít pustit ani po dočtení.

brijana
04.10.2024 5 z 5

Tahle kniha mě vytrhla ze čtecí krize. Měla jsem ji asi 6 let. Vždycky jsem nějakou knihu začala číst, ale po pár stránkách ji odložila. A tohle? Naprostá bomba! Od začátku až do konce jsem hltala každou stránku. Tolik emocí, zvratů a kontrastu. Kolikrát jsem měla sevřený žaludek. Vztek, radost, strach…
Tolik jsem se chtěla dozvědět víc o Warwickovi Farkasovi. A pak bum a přišel konec a já se nemůžu dočkat dalšího dílu!

PosPol
20.09.2024 5 z 5

Divoká říše mě příliš nezaujala. Jo, obálka, od Adéla Stopka je úžasná, ale jinak? Jenže jsem ji vyhrála a tak se mi dostala do ruky. A jak to dopadlo? Sakra, už dlouho jsem nepřečetla skoro 400 str. za den! Je to skvělý! Hlavní hrdinka Brexley je držka nevymácháná, která z nudy okrádá víly. Myslí si, jak není připravena na krutý svět fae. Jenže pak se dostane do nejobávanější věznice a najednou zjistí, jaké je to spadnout na úplné dno a přijít o hrdost, čest i vlastní lidství.

Naprosto dokonalá kombinace kontrastu - okázalost a pompéznost oproti špíně a chudobě. Humři na zlatých podnosech a litry šampaňského oproti plesnivé skývě chleba a špinavé vodě. Pohodlí zámku a spánek v bezpečí oproti neustálé šikaně. Ano, Brexley totiž není jako ostatní a proto ji všichni nenávidí. Na tomhle šíleném stereotypu stojí většina fantasy - jedinečná, nádherná, dokonalá dívka, kterou každý chce buď ojet, nebo zabít. Jenže tady mi to vůbec nevadilo.

To stejné je mega giga alfasamec Warwick Farkas, kterému by podlehla i ta největší frigidka. Je brutální, drsný, nebezpečný, děsivý a tak zatraceně svůdný! Libuje si v násilí a střet s ním by Brexley mohl stát život.

Kniha má perfektní atmosféru, děj je konzistentní, slabá místa jsem nepostřehla. I vedlejší postavy jako Kek, Tad, Opie, Mrňousek či Lynx byly boží! Hranice mezi chtíčem a nenávistí se stírá, v Brexley i Warwickovi je nezkrotná síla, která je k sobě přitahuje. Slow burn je slabé slovo, občas mi cukalo oko z těch dvou. Příběh je nabitý akcí, žhavý a chemie mezi těma dvěmi je skvělá. Navíc miluju zasazení do Maďarska, je to moje srdcová země! Budapešť plná chorob, vražd, hladomoru, prostituce, drog, chudoby a kříženců mě neskutečně bavila!

Jediné, co mi trochu kazilo čtení bylo používání obratu - cítila jsem žluč v krku snad na každé druhé straně. A také nadužívání slovesa JSEM, třeba i třikrát ve větě. Hodnotím 4,5/5* a běžím pro druhý díl!

Roux
12.09.2024 4 z 5

U téhle knihy si mohu zaškrtnou kolonku: Milé překvapení. Protože to se z toho nakonec vyklubalo. Celkem se mi líbí, že se autorka s hlavní hrdinkou moc nepáře. Holka je pomalu na pokraji smrti a to docela dlouhodobě. Warwick je taková zvláštní postava a jsem zvědavá co se z toho všeho vyklube. Takže... ještě, že si půjčuji rovnou celé série a já se jdu ponořit do dalšího dílu. Caden je pro mě moralista a srábek.

anibeni
10.09.2024 4 z 5

I u mě to bylo tak, jak ostatní pode mnou píší - začátek byl pomalejší, nemohla jsem se začíst, hledala jsem, o co vlastně jde - ale pak se to najednou rozjelo, vše do sebe zapadlo a stránky pak šustily jedna za druhou.. Příběh je čtivý, i když ne úplně neznámý - přece jen mám už toho dost načteno a tak mi chvílemi běžely hlavou podobné knihy s jejich superhrdinkami... každopádně jedna věc mi tady docela vadila - všichni tady byli strašně a neskutečně krásní a sexy... a autorka mě o tom neustále přesvědčovala...

Majuš333
21.08.2024 5 z 5

Dávam plný počet bodov a vrhám sa na pokračovanie :)

katerina6763
20.08.2024 4 z 5

Na začátku jsem byla mírně rozpačitá, jestli mám vůbec pokračovat ve čtení. Ale nakonec jsem to nevzdala a dobře jsem udělala. Zajímavě vykreslený fantasy svět, ve kterém není nouze o hrůzy, překvapení a taky trochu té erotiky. Určitě se pustím do dalšího dílu.

EjkaM
16.08.2024 5 z 5

Opravdu povedený zajímavý fantasy mikrosvět, tradiční schéma postav ve vydařených akcích a zápletkách. Sice se dá očekávat výsledek, ale ta cesta k němu mě velice zajímá, takže hurá do dalšího dílu, protože ten první rozhodně stál za přečtení. Co bych vytkla? Kombinace anglického křestního jména s maďarským příjmením je jak pěst na oko, jinak oceňuji i hlášky maďarštině, dává to knížce nový rozměr.

PetraKysova
12.08.2024 4 z 5

(SPOILER) Trvalo mi dlhšie, než som sa dostala ku tejto knižke (knižnej sérii). A som za to rada, lebo po prečítaní prvého dielu som okamžite potrebovala pokračovanie.
Knižka bola zo začiatku nudná (kým sa dostala do väznice) ale chápem, je nutné predstaviť svet Brex. Akonáhle sa ale hrdinka dostala do vezenia, tak kniha nabrala tak skvelý spád. Bola naozaj vynikajúca, páčilo sa mi ako boli opísaný vezni, dozorcovia ich praktiky a podobne. Bolo to niečo iné než na čo som zvyknutá. Mne osobne postava Warvica liezla na nervy. Taký ten mačo čo si myslí, že môže všetko. Nemám rada také postavy. Ale chápem prečo ho tak autorka napísala. Najviac sa mi z tejto knižky páčila Kek. Snáď sa s ňou ešte stretneme v ďalších knižkách.
A na koniec uberám jednu hviezdu za to, že autorka opísala väznicu ako de facto smrteľnú pascu pre ľudí a Brex ju akosi zvládla. Nevravím že ľahko a sama, bez pomoci by bola mŕtva ale aj tak. Pokiaľ autorka opísala väznicu takto drsne, výcvik nevýcvik z Brex by tam vytreli podlahu.

Kája_14
01.08.2024 4 z 5

Absolutně doporučuji tuto knihu, je to zase jiná fantasy než na které jsme zvyklí. Hlavní hrdinku Brex si hned zamilujete a ještě více fešáka Warvicka zvláště když zbožňujete Jasona Momou, prostě naprosto skvělá dvojice. Líbí se mi nápad jako prostředí věznice, která je taky s postavami uvnitř fantasticky popsaná. A věřte mi...nedokážete se odtrhnout od knihy!

Ameri
27.07.2024 3 z 5

(SPOILER) Zas prišiel ten môj čas vyliať si srdiečko. Knihu som čítala možno aj polroka dozadu ale zanechala na mne rozhodne silný dojem takže stále mám k tomu čo povedať.
Začiatok bol celkom akčný s nejakým tým predstavením kde sa počas deju budeme nachádzať a samozrejme charakterom hl. hrdinky. Nie že by to bolo zlé ale moc ma to nebavilo... na druhú stranu keď skončila vo väzení? nádhera. Tam ma to vážne bavilo a konečne to dostalo trochu nábeh.
Tie modne nápady čo tam ten malí mal boli super a tie dialogy čo tam s Brexley mali boli tiež dokonalé.

Čo sa týka večne ospevovaného Warwicka tak ja sa vám hrozne ospravedlňujem ale ešte nikdy vo mne hl. mužská postava nezanechala tolko ´´proč?!´´ momentu ako tento zjav.

Za prvé moja predstavivosť musela vo chvíli jeho opisu asi hrozne zhlyhať ale ja si ho neviem predstaviť inak ako Dr. Munda z League of Legends. A ten vám teda poviem nieje ani príťažlivý ani pekný...a keď už si odmyslím jeho fyzický popis neviem v ktorej diere sa stratil ten charakterový pretože mi príde že žiadny nemal. o.o Proste len :Warwick sa zle pozerá, Warwick vrčí, všetci sa ho boja, každý mu uhýba z cesty, všetci s ním chcú spať proste proč?!

Uznávam ,že sa u mňa niekde asi stala chyba a nečítala som to asi v správnom období alebo nálade inak si to proste nedokážem vysvetliť. Ku koncu knížky prichádza zvrat za mňa teda dosť slušný a koniec s ešte väčším.

Knihu doporučujem všetkým kto nemá tak skazenú predstavivosť ako ja. Dej odsýpa ,má viac silnejších chvíl ako tých slabších a sú tam postavy ktoré zato stoja.

Šáriš016
01.07.2024 5 z 5

Tak tohle bylo pecka... nemohla jsem jí odložit, jako opravdu parádní kousek. Warwicka jsem chtěla nakopnout a pak mu sundat tričko :D.

Adele02
28.06.2024 4 z 5

Uf. Tak tohle bylo intenzivní.
Z prvních cca 100 stránek jsem byla hodně rozpačitá. Brexley je "jiná než ostatní", samozřejmě. Tvrdí o sobě spoustu věcí, ale pak se tak vůbec nechová. Necítila jsem to, nevěřila jsem jí, nedokázala jsem z toho pobrat atmosféru místa, všechno se tak divně plácalo. Kapitoly většinou končí rádoby moudry, která pak Brexley svými činy stejně popře. A že je Warwick svůdný a čiší z něj sexuální energie, jsem pochopila už při prvním popisu, asi nebylo třeba to opakovat pokaždé, když se na něj Brex podívala (fakt pokaždé).
Ale pak přišel zlom. A já si to děsně užívala. Je to neskutečně čtivé, ne všechno bylo předvídatelné, žrala jsem tu chemii mezi Brexley a Warwickem a příběh mě pak bavil. Takže k pokračování se doufám dostanu co nejdřív, protože tohle byla ve výsledku jízda.

AryaQueen
21.06.2024 5 z 5

Zase jednou knížka, která mě úplně pohltila a zařadila se mezi mé top. Napětí na každé stránce, skvělé postavy, úžasný příběh! Za pár dní přečteno a musím olamžitě sehnat zbytek serie :)

Dobruš
20.06.2024 5 z 5

Upřímně, po dlouhé době kniha, která mne chytla a nepustila. S každou další přečtenou stránkou jsem toužila vědět, jak to dopadne a měla jsem problém knihu večer odložit. Přečteno za dva dny a už teď se ohlížím, kde co nejrychleji sehnat následující díly.:-)

Pain
12.06.2024

(SPOILER) Naprosto skvělá kniha. Děj vtáhne a nepustí. Chemie mezi hlavními postavami funguje na 1*. Brexley, privilegovaná dívka, rebelka a zlodějka. Nicméně stále je obdivovaná a všichni jsou z ní paf. Pak z trucu, že se musí politicky provdat, jde na poslední akci, která se zvrtne a ona se ocitne na opačné straně společenského žebříčku na nepřátelské straně. Vojenský výcvik ji rozhodně nepřipravil na to, co ji čeká ve vězení. Tam se potká s živou legendou Warwickem.
Změna prostředí o 180 stupňů skvěle popsáno. Z výsluní do pekla.
Líbily se mi i vedlejší postavy - uklízecí skřítci, démonka, druid.
Jsem zvědavá, co Brexley bude (obyčejný člověk jistě ne). Stejně tak Warwick.
Těším se na pokračování, kam se cesta Brexley bude ubírat dál.

Nikidree
09.06.2024 5 z 5

Páni, tak toto byl mazec. Musím říct, že jsem Divoké říši totálně propadla a nebýt toho, že jsem začala číst až pozdě večer, dala bych ji na jeden zátah.
Sedlo mi totiž úplně vše. Postavy, popisy, prostředí, události i dialogy. Ve světě jsem se poměrně rychle zorientovala a díky tomu, že je děj pořádně svižný, stále se něco zajímavého děje.
Jediné, co bych vytkla, jsou dvě drobnosti. Zaprvé to je pro mě trochu časová nesrovnalost. Zmíní se jaro ale hned v další kapitole už má být přelom jara a léta. To samé platí i o popisu událostí. Chvíli to vypadá, že vše plyne za sebou den po dni, když tu se člověk dozví, že uplynul týden či dva. No a zadruhé je to časté opakování informací, které byly řečeny klidně i "před chvílí". Není jich moc, ale vnímala jsem to.
Avšak i s těmito drobnosti musím říct, že mě příběh Brexley velmi nadchl. Takže dávám 5* a jdu hned na druhý díl!

NikisGo
03.06.2024

Po dlouhé době me chytla knížka, že jsem ji za 2 dny přečetla. Děj je svižný a nutí číst dál a dál. V knize je vše co čtenář očekává, sexuální napětí, nevraživost, násilí atd. Po celou dobu nevíte jak to dopadne a konec Vás úplně vytrhne z jakýchkoliv předchozích úvah jak by to mohlo dopadnout Už teď se těším na pokračování jak se to bude s Brexley vyvíjet dál.

Anett003
26.05.2024 5 z 5

Skvělý, úžasný, zbožňuju to! Divokou říši jsem přečetla za den! Začátek se lehce táhl, ale tak od 60. Stránky nechcete přestat. Hned se jdu vrhnout na druhý díl! Doporučuji všemi deseti. Dlouho mě kniha tak moc nepohltila