Dostat se z moci majetnického manžela není nikdy jednoduché

recenze

Nepečené dezerty Kateřiny A. (2022) 5 z 5 / hanka_reading
Nepečené dezerty Kateřiny A.

Takhle knížka mě začala bavit hned od začátku. Téma domácího násilí je těžké samo o sobě a o to hůř se o něm píše a následně čte. Ovšem autorka si podle mého s tímto velmi dobře poradila.

Kateřina vypráví o svém vztahu s Albertem, ze kterého se vyklube bezohledný a majetnický psychopat, který jde přes mrtvoly, pokud není po jeho. Kateřina vydrží hodně – především kvůli dětem, ale i u ní jednou pohár přeteče. Albert si moc dobře uvědomuje, že má Kateřinu ve své moci a že mu nemůže utéct – o to hůř pro Kateřinu.

Kniha je velmi čtivá, věrohodná a rozhodně vás nenechá v klidu. Albert byl pěkný zmetek už od začátku. Kateřina díky Zbyňkovi prozřela a zvedlo se ji sebevědomí, ale stejně na Alberta sama nestačila – jak by taky mohla. Albert věděl o každém jejím kroku a tak jakákoliv Katčina snaha byla zbytečná – to ovšem Kateřina netušila a tak se snažila vymanit z jeho moci.

Kniha není podle skutečných událostí - přesto je smutné, že se něco takového může dít a bohužel se to děje. Pokud vám nevadí číst o fyzickém násilí na ženách, tak si tuto knihu rozhodně přečtěte. Postavy i Katčiny “zážitky” jsou dobře vykreslené, takže se do role Katky rychle vžijete. Budete se divit, co všechno je Kateřina schopna vydržet (vlastně jí ani nic jiného nezbývalo) a nejednou ji budete pobízet, ať už se sebere a Alberta opustí. Nic ale není tak jednoduché, jak to vypadá.

Nepečené dezerty Kateřiny A. Nepečené dezerty Kateřiny A. Andrea Čekanová

Co se může skrývat pod nevinným názvem souboru Nepečené dezerty? Každopádně je to ten poslední soubor v počítači Kateřiny A., vzorné stepfordské paničky, který by její manžel otevřel. Proto zde Kateřina ukrývá deník, v němž zpytu... více

Komentáře (0)