Emma ve světě fantazie

recenze

Emma ve světě fantazie (2024) 5 z 5 / Enthu
Emma ve světě fantazie

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce @megaknihy_cz a @nakladatelstviocelot

Tato dětská knížka mě na první pohled zaujala svou obálkou, která vypadá moc krásně. Když jsem pak viděla ilustrace na každé stránce knihy, okamžitě jsem se zamilovala do vzhledové stránky. Za ilustracemi stojí nadaná Francesca Dafne Vignaga. Hned jako první jsem procházela obrázek po obrázku a kochala se.

Co se týče příběhu, tak ten se mi též líbil. Je krátký, jednoduchý. Emma po přetažení kresby se ocitá ve světě, kde věci, zvířata či lidé přetáhli. Ačkoli je to poměrně skryté, tak kniha ukazuje, že se nemáme bát být sami sebou, či dokonce přetáhnout. Prostředí, ve kterém se daný děj příběhu vyskytuje, je vždy zobrazen ilustrací.

Písmenka jsou poměrně velká a moc textu na stránce není. Většina z toho je přímá řeč, takže žádná těžší souvětí se zde nevyskytují. Myslím, že pro děti, které chtějí číst samy, je tato kniha vhodná.

Netrvalo dlouho, co kniha byla doma, a objevil ji syn. Ačkoli na čtení je moc malý, strávil s ní poměrnou chvíli ukazováním na obrázky a ptaním se, co to je. Pravidelně se tak ke knize vrací, aby si mohl prohlédnout obrázky, zatímco mu čtu.

Za mě se jedná o moc hezkou a propracovanou knihu. U níž mě synův velký zájem o ni dost překvapil. Pokud máte rádi dětské knihy, které v sobě ukrývají poselství a k tomu mají naprosto úžasné ilustrace, pak je Emma ve světě fantazie to pravé pro vás.

Emma ve světě fantazie Emma ve světě fantazie Céline Person

Emma je velmi pilná holčička, ráda vymalovává bez přetahování, a když přece jen jednou přetáhne, zoufá si... a přesto se stane neslýchaná věc; Emma vzlétne k obloze, kde se setká s podivuhodnými bytostmi. Půvabné a originální vyp... více

Komentáře (0)