Hora moudrosti

recenze

Hora moudrosti (2024) 5 z 5 / Enthu
Hora moudrosti

Knihu jsem obdržela v rámci spolupráce s @megaknihy_cz Děkuji moc

Od Ocelotu vyšla další pohádková knížka, která není jen pro děti. Příběh se týká medvěda, který si přeje kamaráda, a lišáka, jehož přání je objevit svět. A oba se vydají na cestu k Hoře moudrosti, aby zjistili odpovědi na své otázky.

Příběh je moc krásný a já se k němu už po několikáté vrátila. Líbí se mi, že v sobě kniha skrývá poučení. Též musím vyzdvihnout, že se zabývá strachem a jeho řešením. A ten vztah, jak se postupně mezi medvědem a lišákem měnil... To bylo kouzelné.

A teprve co ty ilustrace? To je úplná pastva pro oči. Dost často jsem se pozastavovala a prohlížela si obrázky. Navíc na konci knihy mě to kvůli jedné věci přimělo se vrátit na začátek a detailně je zkoumat. Kdo četl, tuší, na co narážím. To bylo pěkné hledání.

Kniha v sobě nejen ukrývá příběh, ale menší aktivitu pro děti. A to mě na tom mile překvapilo a svým způsobem i potěšilo, jelikož to není jen o čtení.

Upřímně, já jsem z Hory moudrosti nadšená. Už jsem si ji přečetla třikrát, stále zkoumám ilustrace. A synovi se obdobně líbí, jelikož když jsem mu ji četla, tak se soustředil na ilustrace. Ani kvůli tomu nechtěl pak spát a chtěl si ji dát ještě jednou.

Pokud hledáte knihu s hezkým, poučným příběhem o zvířátkách a s krásnými ilustracemi, tak Hora moudrosti je to pravé pro vás. Doporučuji.


Hora moudrosti Hora moudrosti Mojo Graffi (p)

Lišák sní o cestování, ale strach ze tmy mu brání vydat se do světa. Medvěd si moc přeje najít kamaráda, ale zatím se žádný neobjevil. Oba čekají na splnění svých snů, aniž by tušili, že pro jejich dosažení musí vyrazit na cestu.... více


Komentáře (0)

Přidat komentář