Familiár

recenze

Familiár (2024) / tinaisreading_
Familiár

Tato knížka byla rozhodně velmi odlišná, od toho, co běžně čtu. Prvních přibližně 100 stránek jsem měla trochu problém se začíst, protože se děj moc nikam neposouval a chvíli mi trvalo se zorientovat. Ale asi tak v třetině mě to začalo opravdu bavit.

Líbila se mi temnější atmosféra příběhu, způsob, jakým byla tamnější společnost vykreslena a také použití různých španělských výrazů (s vysvětlivkami), které celý příběh ozvláštnily. Zapojení magie do historického kontextu se mi velmi líbilo. Také jsem ráda, že byla kniha psaná ve třetí osobě z pohledu naprosto odlišných postav, a myslím si, že byly celkem realisticky popsané a stejně tak jejich činy a rozhodnutí.

Hlavní postavu Luzii jsem si oblíbila, líbilo se mi na ní, že to nebyla žádná idealistická hrdinka, ale byla prostě jen člověk. Santángel mi ze začátku přišel divný, ale postupem času jsem si ho také oblíbila. Romatnická linka zde byla celkem netradiční, ale to se líbilo, protože jsem nevěděla, co očekávat. Stejně tak se mi líbilo zakončení.

Knížku určitě doporučuji si přečíst, protože za mě stojí za to, ačkoliv tam není tolik akce, ale spíše společenské problémy a různé intriky. Jakmile se ale dostanete přes začátek, je velmi čtivá.

Za poskytnutí knihy děkuji @humbook @humbook_blogeri #spoluprace


Familiár Familiár Leigh Bardugo

V ošuntělém domě uprostřed Madridu si posluhovačka Luzia Cotadová pomáhá střípky magie, aby přečkala dny nekonečné dřiny. Když jsou její skrývané schopnosti odhaleny, je Luzia vržena do světa věštců, svatých mužů a podvodníků, kde... více


Komentáře (0)

Přidat komentář