Fotografové vzpomínek

recenze

Fotografové vzpomínek (2024) 3 z 5 / jadwiga
Fotografové vzpomínek

Sanaka Hiiragi napsala komorní příběh o smrti a okamžicích jí blízkých plné fantazie a zajímavých myšlenek.
Setkáme se v něm s osudy tří, možná i více, smrtelníků, kteří po své smrti mají možnost vrátit se do jednoho dne svého pozemského života a obnovit si tak jednu vybledlou vzpomínku, která je pro ně důležitá, pořízením její nové fotografie. Pro tento vzácný okamžik si mohou vybrat ze všech existujících fotoaparátů světa. Během retrospektivní cesty je doprovází tajemný průvodce Hirasaka.

Duch Japonska plyne skrz všechny příběhy, které jsou poměrně kratičké a na konci se zvláštním způsobem navzájem jemně dotýkají. Tato četba pohladí po duši a rozpohybuje buňky našich osobních vzpomínek. Nevím ale, jak dlouho tyto vzpomínky a pocity zůstanou rozvířené, než vyblednou spolu s Fotografy vzpomínek.

Fotografové vzpomínek Fotografové vzpomínek Sanaka Hiiragi

Co se stane, když člověk zemře? Přijde do nebe, do pekla, nebo… někam úplně jinam? A co je pravdy na tom, že se nám v okamžiku smrti promítne celý život od začátku do konce jako rychlý film? Japonská autorka Sanaka Hiiragi přináší... více

Komentáře (0)