František na hrad!

recenze

Skutečné zločiny na Plzeňsku. 2 (2024) 5 z 5 / bradovav
Skutečné zločiny na Plzeňsku. 2

Obálka: 5*
Obsah: 5*
@albatrosmedia @recenzujuknizky

Když má někdo bujnou fantazii a dokáže si dle popisu promítat v hlavě obrazy (stejně jako já), může to být výhoda, nebo prokletí. Když čtu erotickou knihu a promítám si scény hodné porna, kde chodí nadření chlapy do půl pasu nazí, nic nenamítám. Když si ovšem vezmu do ruky knihu Františka Müllera, mám divoké spaní a děsivě reálné sny.

František totiž umí vykreslit ty nejhorší zločiny. Popíše je lidskou řečí bez zbytečných fakt, dat a terminologie, které nikdo nerozumí. On vypráví, jako kdybyste s ním seděli v hospodě u piva a on vám vyprávěl o svém pracovním dni.

Vyprávění v této knize pro mě byla známá (příběh Martiny jsem slyšela již na přednášce), povědomé (nedaleko nemovitosti s ateliérem máme zahradu) i úplně nové (krkavčí matky). Vždy mě baví si poslechnout o případech i po jejich uzavření a tak s nimi obtěžuji svého bachaře a příběhům tak propadám ještě víc.

Už z první knihy autora jsem byla nadšená, nejinak je tomu u druhého dílu. Dílu, který mě posledním případem šokoval, rozesmutnil a připomněl mi, jací ďáblové žijí mezi námi.

Každá Františkova vzpomínka by se měla uchovat a tak doufám, že se dočkáme i třetího dílu a to dřív než vyjde námi fanoušky velmi očekávaný seriál.

Děkuji Františkovi, Milanovi i samotnému Albatros za možnost přečíst si tuto knihu, která se v knihovně zařadí vedle prvního dílu na čestné místo.

Celkové hodnocení: 5* z 5*


Skutečné zločiny na Plzeňsku. 2 Skutečné zločiny na Plzeňsku. 2 František Müller

Kriminalista František Müller rozepsal další mrazivé případy z Plzeňska, které otřásly celou republikou. Proč trvalo takřka třičtvrtě roku, než se povedlo usvědčit muže, který spáchal na mladou ženu brutální útok kyselinou? Co ved... více


Komentáře (0)

Přidat komentář