Had a perla

recenze

Had a perla (2024) 5 z 5 / Ivuska.09
Had a perla

Kate Quinn patří k autorům, kteří mě ještě žádným ze svých děl nezklamali. Proto vás určitě nepřekvapí, že jsem si pořídila i nejnovější příběh, který právě teď vydalo nakladatelství MOBA – pod názvem Had a perla. A s jakou chutí jsem se hned pustila do čtení! Jedná se o první díl nové série – Kronika Borgiů. Pokud tedy autorčinu tvorbu zatím neznáte, jde o skvělou příležitost, jak se s ní seznámit. Vyšlo vám to vážně skvěle: můžete se pustit rovnou do prvního dílu nové série! Využijte tuto jedinečnou příležitost. Uvidíte, že se vám příběh bude líbit a následně se budete těšit i na pokračování.

Děj knihy Had a perla se odehrává v Římě v roce 1492: po smrti papeže zažívá legendární vzestup právě rod Borgiů. Blíže se seznámíte především s Giulií – ženou, která má vše, co si může přát. Jenže právě Giulia se stane konkubínou bezohledného kardinála Borgia. Aby toho nebylo málo, tento muž je zároveň kandidátem na papeže! Co myslíte, dokáže Giulia ve světě mocných (a všehoschopných) Borgiů přežít?

Námět není mezi historickými romány příliš originální, ale zpracování mě bavilo. Hned jsem se do příběhu začetla a samozřejmě jsem byla zvědavá, jak vše nakonec dopadne. Měla jsem trochu obavy, zda nebude vyprávění moc rozsáhlé, protože přece jen má kniha skoro pět set stran. Tyto obavy ovšem byly úplně zbytečné. Autorčin styl psaní mám ráda, takže jsem si užila každou větu, kterou vytvořila.

Postavy jsou propracované a jejich chování uvěřitelné. A nebývá tak úplně zvykem, že by se spisovatelé dokázali vyhnout hluchým místům. Kate Quinn to však skutečně umí. Ani chvíli jsem se nenudila, i když v příběhu pár odboček najdete, mají v něm své místo. Jen je někdy třeba chvíli počkat, než vás autorka nasměruje správným směrem... Zkrátka Kate Quinn nenechává nic náhodě a využívá veškerý potenciál svých příběhů.

Pokud tuto spisovatelku ještě neznáte, určitě to napravte. Ať sáhnete po jakékoli její knize, rozhodně neuděláte chybu! Já jsem s její tvorbou spokojená a jakmile ji vyjde další kniha, hned se pustím do čtení.


Had a perla Had a perla Kate Quinn

Řím, rok 1492 Svaté město je zalité krví a opředené tajemstvími. Papež umírá a Boží trůn zůstává neobsazen. Rod Borgiů začíná svůj legendární vzestup... Giulia Farnese má dlouhé světlé vlasy a svět jí leží u nohou. Vlastně má vš... více


Komentáře (0)

Přidat komentář