Historická romance, která okouzlila svět

recenze

Vážka v jantaru (2023) 4 z 5 / veruptackova
Vážka v jantaru

Příběh Claire a Jamieho pokračuje ve Francii na dvoře Ludvíka XV., kde doufají v lepší budoucnost. Karel Stuart se snaží najít spojence a finance pro svůj návrat do rodné vlasti a hlavně na trůn, o kterém si myslí, že mu po právu náleží.  

Tuhle audioknihu jsem měla rozposlouchanou několik měsíců a nebylo to jen kvůli její délce. Přednes Jitky Ježkové byl jako vždy excelentní, ale stejně jako v případě seriálu Cizinka, mě pletichaření a prostředí Francie tolik nevtáhlo jako drsná skotská Vysočina.

Co však musím opět vyzdvihnout je, že Diana Gabaldon je skvělá vypravěčka. Svůj příběh a postavy má do detailů promyšlené a vy opravdu budete mít pocit, že posloucháte skutečný historický příběh. Baví mě, že si s chutí dohledávám historické souvislosti, které autorka zmíní třeba jen tak mezi řečí.

Třešničkou na dortu této série je vztah hlavních hrdinů, který rozhodně není dokonalý, ale naopak působí velmi reálně. Mě osobně tentokrát nejvíce nadchnul závěr, který mě donutil sáhnout po pokračování.


Vážka v jantaru Vážka v jantaru Diana Gabaldon

Skotsko vykrvácelo. Dokáže jejich láska otočit nemilosrdným kolem dějin zpět? Po tragické prohře na svazích skotské Vysočiny se Claire Randallová a Jamie Fraser vydávají do Francie za časů Ludvíka XV., v jejímž velmocenském pos... více


Komentáře (0)

Přidat komentář