Holly
recenze
Holly (2024) / renulka16S Holly jsem se setkala poprvé, ale ten, kdo má Kinga načteného, není pro něj žádnou novinkou.
Kniha Holly, jak už název napovídá, dostala název od naší hlavní vyšetřovatelky, která zde dostala prostor. Ten, kdo četl knihu Když teče krev, tak toho potěší, že tato kniha navazuje přímo na události z oné povídky. Ten, kdo nečetl - stejně jako já, věřím, že jsme o nic nepřišli. Nebo alespoň já to jinak nepoznala.
Překvapilo mě, jak kniha dokázala (opět) lidi rozdělit na dva tábory - ti, kteří byli absolutně zklamaní a ti, co byli nadšení. Já jsem tak nějak ve středu toho. Ale rozhodně to není tím, že v knize bylo mnoho Covidu nebo zmínek o Trumpovi (politika mě nebere, takže neřeším). Co se týká zmíněného covidu - vzhledem k tomu, že už není ta vlna, kdy toho bylo všude přehršel, jeho zakomponování mi přišlo trefné, hezky podané a po přečtení Kingova dodatku věřím, že i vy budete souhlasit.
Tato kniha mi přišla fajn. Nebyla to klasická hororovka. Místy byla dost matoucí (hlavně ze začátku), než jsem si zvykla na to, že se zde hodně skáče v čase. Poté jsem si na tento styl zvykla a četlo se to dobře.
Hlavní hrdinka Holly mi příliš nesedla, ale nebyla naštěstí tak špatná, jak jsem se bála. Více se mi líbily části, kdy sledujeme z povzdálí to, co se Holly snaží vyšetřit. Ač víme kdo zatím stojí, tak samotné odhalení, proč se tak děje a co z toho je bylo zajímavé a mě to velmi zaujalo.
Za sebe knihu určitě doporučuji a velice oceňuji krásné zpracování obálky, která mimochodem ve tmě svítí.
Holly Stephen King
Proč si dělat těžkou hlavu z mordování, když jsou pro vás lidi pouhý dobytek? Policista ve výslužbě Bill Hodges přežil takřečeného mercedesového vraha jen o pár měsíců, načež ho zákeřně odpravila rakovina, a tak je jeho bývalá ... více