Holly přehled

Holly
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538480/bmid_holly-66461e0115701.jpg 4 333 333

Holly Gibneyová (SK) série

< 3. díl

Proč si dělat těžkou hlavu z mordování, když jsou pro vás lidi pouhý dobytek? Policista ve výslužbě Bill Hodges přežil takřečeného mercedesového vraha jen o pár měsíců, načež ho zákeřně odpravila rakovina, a tak je jeho bývalá parťačka z agentury Právo nálezce Holly Gibneyová v boji se zločinem nucena pokračovat na vlastní pěst. Zdrcená ztrátou svého mentora přichází zakrátko i o matku, a to v krušné době, kdy svět netrpělivě vyhlíží konec smrtící epidemie covidu-19. Soukromá vyšetřovatelka obdařená neobvyklými mentálními schopnostmi přesto vyslyší prosbu zoufalé ženy, která v městečku na americkém Středozápadě pohřešuje dceru. Z pátrání po dívce vypomáhající v univerzitní knihovně se vyklube zapeklitý případ sériových únosů a vražd, jejichž překvapiví pachatelé jsou zvrácení až do morku kostí. A my se těmto nenápadným psychopatům budeme od samého začátku dívat přes rameno… Svérázná Holly Gibneyová – známá z trilogie o soukromém očku Billu Hodgesovi i z dalších Kingových příběhů – se v autorově krimithrilleru z roku 2023 dočkala titulní role. A září jako hvězda první velikosti.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: audiokniha , OneHotBook , Beta-Dobrovský

Holly, 2023

Interpreti: Klára Oltová

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Holly. Přihlašte se a napište ho.

misantroop
14.11.2024 audiokniha 4 z 5

Krimithriller, ve kterém se King věnuje současnému světu. Překvapuje mě, že King pořád ještě není senior, který brblá nad tom, jaký svět byl bezvadný a dnes nestojí za nic, naopak sleduje aktuální dění s přehledem a mladou myslí. Holy není moje favorizovana postava, ale King v této knize vyplodil zábavný příběh. Řemeslně super zvládnuté.

changaj
12.11.2024 4 z 5

Tato kniha rozdělenou americkou společnost opravdu nestmelí, i když v epilogu se to King (tipuju na přání nějakého recenzenta) pokouší trochu žehlit. Prostě klaďasi jsou očkovaní demokraté, vrazi a blbci neočkovaní republikáni. Jinak pěkný thriller.

andysek88
07.11.2024 3 z 5

Svižné a lehké čtení, zápletka zajímavá.

Ale zatím asi nejslabší King, kterého jsem četla. Strašně mi vadilo neustálé zmiňování o C19 a to nejsem žádný antivaxer. Ráda čtu knihy ve kterých se cítím komfortně a jsem odtržená od reality, tady jsem se, díky neustálému "ťukání loktem", komfortně necítila. Hlavní hrdinka byla nemastná, neslaná, nevtipná, taková nijaká, vyloženě jsem ji místy nemohla vystát.

Mám Kinga raději, když se vysere na nějaký aktuální dění a spíš míří do žánru fantasy/hororu. Promiň Stephene.

Kouzlo polární záře, Krvavá spása a další knižní novinky (39. týden)

22.09.2024

Žebříček nejprodávanějších knih (22. týden)

05.06.2024

Žebříček nejprodávanějších knih (21. týden)

29.05.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Kniha Holly v seznamech