Hrob

recenze

Hrob (2024) 4 z 5 / renulka16
Hrob

Pokračování série Černý led, si ponechala stejnou laťku, možná o malinko klesla, ale není to nic závratného. Překvapuje mě, že autorka hlavní vyšetřovatele Týra a Karó víceméně zase odložila na vedlejší trať, protože přece jen, bych je ráda více poznala. Trochu prostoru dostala forenzní psycholožka Idunn, ale zde mi to přišlo zase celkem zbytečné.

Jako v úvodním díle - Není úniku se příběh odehrává ve dvou časových liniích, které tentokrát dělí od sebe pouze několik dní. To, co se odhalí v minulosti následně řešíme v přítomnosti a tak na sebe hezky plynule navazují.
V lince z pár dní staré minulosti se ještě díky vyprávění našich obětí dostáváme na kloub mnohaleté události, která všechny účastníky spojuje a tak odhalujeme postupně jednotlivé střípky skládačky.

Autorka si zanechává pomalejší tempo i v této knížce, stejně jako v Není úniku. Není to však naštěstí tak, že by zde byla hluchá místa, jak se často stává a tak se nemusíte bát, že by vás to vyloženě nudilo.
Krom toho opět musím vyzdvihnout parádní atmosféru prostředí, která vás dokonale v těchto horkých letních dnech, alespoň na chvíli, schladí.

Knihu jsem si užila a napjatě vyhlížím pokračování - tedy doufám, že nějaké bude! A vy si tuto sérii nenechte ujít. A pokud jste se rozhodli začít zrovna Hrobem, nemusíte se bát, díly na sebe navazují opravdu minimálně.


Hrob Hrob Yrsa Sigurðardóttir

Skupinka bývalých spolubydlících z vysokoškolské koleje přijíždí na Vestmannské ostrovy, aby se naposledy rozloučila se zesnulou kamarádkou, která byla součástí jejich party. Výlet, který má zároveň sloužit jako přátelské setkání ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář