Hrob – druhý díl thrillerové série

recenze

Hrob (2024) 5 z 5 / Kizuizi
Hrob

Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Grada (Metafora)

Před lety se kamarádili, ale už se dlouho neviděli. Teď je dohromady svedla neveselá událost – pohřeb bývalé spolužačky. Jak už to tak u setkání po letech bývá, začnou vzpomínat. Jenže na povrch se tak derou dávno zapomenuté detaily, o kterých vlastně ani nikdo mluvit nechce...

Yrsa, jak už víte, patří mezi moje velké oblíbenkyně, proto jsem se hodně na tuhle novinku těšila. Ano, maličko jsem ji odkládala, ale jen proto abych věděla, že mě od ní čeká jedna nepřečtená kniha. A teď... teď zase musím čekat na další (a neskutečně se těším).

Hrob je druhý díl série Černý led, jejíž první díl (Není úniku) byl sice skvělý, ale pár maličkatých much se tam najít dalo. Ovšem v téhle novince není absolutně nic, co bych mohla vytknout. Autorka se zde pouští do toho, co jí jde nejlíp – mysteriózní příběh, při kterém vám bude běhat mráz po zádech.

Příběh nás přívádí mezi partičku dospělých, kteří společně před lety studovali a nyní vyrazili na Vestmannské ostrovy na pohřeb kamarádky. Jenže se začne dít spoustu podivných věcí, které mají očividně s touhle skupinkou mnoho společného. A pro policii to bude velmi tvrdý oříšek, jelikož jim práci neulehčuje ani počasí.
Hlavní postavou je tu patoložka Idunn, která právě zde vyrostla a i když by se sem nejraději nevracela, její práce je pro ní vše.

Moc se mi líbí, že je příběh rozdělen na dvě dějové linky, které sice mají rozestup jen pár dní, ale i za tak krátkou dobu se může stát mnoho věcí. A hlavně – vlastně to není nic, co by se vůbec nemohlo stát.

Hrob je temné, mysteriózní čtení, které vás prostě nenechá vydechnout, dokud příběh nedočtete. A jestli nemáte rádi, když na konci nezjistíte, co za tím vším bylo, tak tady to rozhodně nehrozí. Hrob je prostě naprosto perfektní!


Hrob Hrob Yrsa Sigurðardóttir

Skupinka bývalých spolubydlících z vysokoškolské koleje přijíždí na Vestmannské ostrovy, aby se naposledy rozloučila se zesnulou kamarádkou, která byla součástí jejich party. Výlet, který má zároveň sloužit jako přátelské setkání ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář