Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)
Je to už třicet let co Janey zmizela a nikdy se nepodařilo zjistit, co se s ní stalo. Nyní se na detektivní kancelář Kate a Tristana obrací agentura s tím, že má zájem případ zveřejnit a chtějí, aby zjistili, co a jak se tenkrát vlastně mohlo stát...
Vždycky mám radost, když se objeví nový díl jedné ze sérií Roberta Bryndzy. Sama vlastně nikdy nevím, které z těch sérií fandím víc, ale možná o chloupek víc právě téhle.
Záhadná oběť je opět parádní jízda, kde není nouze o velká dramata ani mnohá překvapení. Autor tentokrát vezme čtenáře na výlet nejen v čase nebo do Londýna, bývalého působiště Kate Marshallové, ale i do přísně střežené věznice. Já jsem příběh doslova zhltla na posezení, i když se musím přiznat, že tentokrát jsem se i maličkato rozčílila.
Strašně moc fandím téhle dvojici detektivů, kdy Kate je rozvážná a Tristan je... no prostě Tristan. Ale tentokrát mě právě on rozlobil, protože jak je vždy rozumný, tentokrát se asi zbláznil! Ne nebojte se, neskončí v žádném blázinci, ale vážně jsem v jedné chvíli přemýšlela, kam jako dal mozek a jestli tu práci dělá první den.
Ale já to beru, překpokládám totiž, že to byl autorův úmysl, vyvolat ještě větší emoce, ale prosím příště opatrněji, nemusela bych to vydýchat.
Stejně jako v předchozích dílech zde nechybí pohled do soukromí našich vyšetřovatelů. A ani tentokrát Kate neunikne hledáčku reportérů, takže na přetřes přijde i její minulost a „slavný“ Kanibal z Nine Elms, který je možná i zapojen do tohoto starého případu.
Záhadná oběť se mi moc líbila a jsem vážně spokojená a po tomhle dramatickém dílu jsem velmi zvědavá, kam povedou cesty Kate a Tristana dál.
Záhadná oběť Robert Bryndza
V roce 1988 zmizela z chudinské londýnské čtvrti školačka Janey Macklinová. Její tělo se nikdy nenašlo a případ zůstal nevyřešený. Nyní, o třicet let později, se na soukromou detektivní kancelář Kate Marshallové a Tristana Harpera... více