Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Albatros Media (Kniha Zlin)
Elena od policie odešla a na její místo nastoupila Chesca, která se během oslav čínského Nového roku seznámí s pohledným mladým mužem. Jenže je to poslední večer, kdy Chescu někdo viděl, a tak se naplno rozbíhá pátrání...
První díl (Obřad) téhle série, za jejímž zrodem stojí rovnou tři autoři, byl zajímavý a upoutal mě hlavně netradičním prostředím. Sice jsem si nikoho extra neoblíbila, sérii bych ani neoznačila za nejlepší, ale i tak jsem si přečetla díl druhý (Purpurová síť), který mě ale moc neoslovil. A jak dopadl tenhle třetí?
Rok prasete je velmi temný thriller, který rozhodně není pro jemné duše. Stejně jako předchozí díly je zaměřen na určitý případ, kde nechybí napětí, drama, ani krvavé a místy vyloženě nechutné prvky. I když je to série zajímavá, z prostředí španělské kriminálky a běžně mi „nechutné“ prvky ani nevadí, tady je prostě něco, co mi nesedí.
Kdo četl předchozí díly opět se zde setká se známou partou vyšetřovatelů, do které však tentokrát přichází jeden nováček a naopak mezi ně úplně nepatří Elena Blancová. Ta se vrací jen proto, že chce pomoct najít zmizelou Chescu.
Já osobně mám u postav této série lehce problém – není tu nikdo, kdo by mi byl sympatický a i jejich vztahy a konverzace mi prostě tak nějak „vadí“.
Pokud máte rádi hodně temnou atmosféru, tady si jí užijete dosytosti, stejně tak brutálních (i těch nechutných) scén. Jen si myslím, že by téhle sérii neuškodilo přidat špetku (možná i dvě) pozitivna, protože toho je tu strašně málo a v kombinaci s tím, že si ani nemáte koho oblíbit, to ve finále působí dost depresivně.
Rok prasete Carmen Mola
Z pekla se nikdo nevrátí bez jizev. Třetí případ Eleny Blancové. Nastal rok Prasete. V noci během oslav čínského Nového roku se Chesca, která nyní vede Oddělení analýzy případů, nepohodne s Ángelem Záratem. Přesto se vyráží bavit ... více