Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)
Leonardo dorazil do Prahy a je nadšený z ubytování, které mu poskytne útočiště na celé tři měsíce. Do Prahy přijel kvůli stážia stejně tak jeho spolubydlící, kterého hned potká. Jenže je vyveden z omylu – jeho spolubydlící je někdo zcela jiný...
Romantické útěky je asi jediná vyloženě romantická série, kdy si nenechám ujít žádný díl. Jsou to pro mne oddechovky a i když ne vždy úplně jásám z děje, líbí se mi poznávání nových míst a rozmanité kulinářké tipy. No a nechat si ujít výlet do mého rodného města? Nikdy!
Hospůdka je v Praze je už dvanáctým dílem série a opět tu na čtenáře čeká mnoho zajímavých míst, ochutnávek místních specialit a samozřejmě nechybí ani romantická linka. Vždycky jsem si říkala, jak asi knihy vyznívají těm, kteří v těch městech žijí, nebo je prostě jen znají – no a teď je tu skvělá možnost to zjistit.
Musím říct, že jsem byla velmi mile překvapena výběrem netradiční lokality, protože městskou část Košíře jen tak v knihách nepotkáte. (Znám je a vím, že ty výhledy tam jsou opravdu krásné.) Líbilo se mi i to, že autorka čtenáře vezme i na „výlet“ mimo Prahu, představí naši zálibu v houbaření nebo chataření. A samozřejmě nechybí ani představení zlatavého moku, okolo kterého se příběh knihy točí.
Jak jsem prve zmínila, ne vždy jsem z děje úplně nadšená, jako jsem byla třeba u dílu předchozího (Vila v Itálii), a právě tento mě trochu zklamal. Místy mi kniha přišla jako průvodce, který je až moc detailní (i když pobavilo mě, že lístek na MHD shánějí až po jízdě tramvají) a nejvíc mě štvala postava Anny (o její rodině snad ani nemluvě). Leonardo byl víceméně v pohodě, ale nejsem si jistá, jestli mu Praha „sluší“. (Někde jsem četla, že z nás autorka udělala alkoholiky – inu Leonardo není Čech, takže bych to tak dramaticky nebrala.)
Hospůdka v Praze je oddechové čtení, které mě sice až tak nenadchlo, ale rozhodně mi připomnělo krásy matičky Prahy, na které můžeme být hrdi.
Hospůdka v Praze Julie Caplin
Anna získala vytoužené místo stážistky v pražském pivovaru a nemůže se dočkat, až se začne učit od skutečných mistrů v oboru. Několik měsíců v samém srdci Evropy, ochutnávky vyhlášené kuchyně a nejlepšího piva na světě, to zní jak... více