Hudební meziplanetární jízda

recenze

Elektrickej strom (2023) 5 z 5 / jadwiga
Elektrickej strom

Milí zonkové, milujete hudbu celým svým srdcem a celou svou duší nebo třeba svými kořeny, pokud nějaké máte? A co takhle divnozima nebo neutuchající déšť? A to vše na jiné planetě, než na naší nudné Zemi? Pokud jsem vás už teď trochu zaujala, neváhejte a čtěte tuhle osvěžující autorčinu prvotinu.

Je to tak krásně pohodová kniha, až mě svou pohodou úplně strhla a já se s ní ve svých rukách občas usmívala jak měsíček na hnoji. Začíst se mi trvalo asi padesát stránek, než jsem se podrobně seznámila s Mizarbannou a Irissou, ale pak už se na mě ze stránek valila jen dobrá nálada, neskutečná láska k hudbě a jedinečná přátelství.

Dokážete si představit hudební džemování se skleničkou od džemu nebo s pikslou od čaje? Nebo že byste uměli správně ozvučit ticho v jednu v noci tak, aby si jej nikdo nespletl s tichem v půl druhé v noci? Nebo byste chtěli zažít rockový koncert ve stavu bez tíže? Elektrickej strom vám tohle všechno nabízí a ještě mnohem, mnohem více.

Toto knižní dílo je velmi originální a vážně hodně feelgood, a navíc je napsané českou autorkou. A pak, že čeští autoři nedokáží vymyslet něco jedinečného. Samozřejmě, nějakou malou výtku bych měla, jako například přeskakování krásně rozehraného děje z jedné planety na druhou, hlavně v poslední čtvrtině knihy, ale to nebylo nic, co by se nedalo nějak překousnout nebo odpustit.


Elektrickej strom Elektrickej strom Jarmila Kašparová

Vítejte na Mizarbanně! Nejspíš jste čekali, že bude zajímavější. Ale ne, planeta kromě divného počasí skoro ve všem připomíná Zemi. Cestovali jste vesmírem, jen abyste zase chodili do školy nebo do práce. Ráno do sebe hodíte hr... více


Komentáře (0)

Přidat komentář