Co byste dělali, kdyby se vám pod rukama zhroutil váš sen, a naděje na kariérní postup, jako domeček z karet?
A co když dostanete druhou šanci, ale na místě, které pro vás nikdy nebylo domovem?
Přesně to se stane Sophii, hlavní hrdince příběhu.
Sophia je ambiciózní reportérka, která svůj život zasvětila kariéře a šla si tvrdě za tím, čeho chtěla dosáhnout. Toužila vždy být zahraniční reportérkou, ideálně v Káhiře.
Ale místo postupu v práci se dočkala skandálu v živém vysílání a nucenému několikatýdennímu volnu.
Aby toho nebylo dost, dostává smutnou zprávu o úmrtí babičky.
Při vyřizování pozůstalosti zjistí, že jí byla odkázána kavárna. Kavárna v srdci Francie - v romantické Paříži. Kavárna, o které neměla ani nejmenší ponětí.
“Osud vedie toho, kto chce, a ten, kto nechce, bude vlečený.
Kavárna je sice v zuboženém stavu, ale není to přesně to, co Sophie nyní potřebuje?
Nový náboj?
Ale dokáže žít mimo hektický svět reportérů?
Někde úplně jinde… s jinými lidmi kolem sebe? Co vše se dozví o své babičce?
Nechat si kavárnu, nebo ji prodat?
Knížka se čte skvěle - krátké kapitoly, realistické dialogy i popisy.
Autorka vykresluje Paříž takovým způsobem, že bych se okamžitě sbalila a vyrazila do pařížské kavárny na kávu a croissant.
Paříž má prostě svoje kouzlo a atmosféru, které v příběhu hraje důležitou roli :).
Sophia mi nejprve nebyla úplně sympatická, ale to bylo tím, že by se nejraději jen hnala za kariérou a já čistě kariéristy nemám zrovna v lásce .
Proč upřednostňovat kariéru před osobním životem a furt se jen za něčím hnát?
Kniha v sobě nese příběh, ale nejen to. Má v sobě totiž i spoustu hlubokých myšlenek.
Je důležité na chvíli zastavit se a někdy se nebát změny.
Lehké, nenáročné, ale inspirativní čtení.
Pod hviezdami Paríža Karolina Schützer
Hovorí sa, že predtým, ako hviezdy zažiaria, najprv pohasnú. No Sophia má pocit, že jej hviezda zhasla dávno. Po totálnom faux pas v živom vysielaní pred celým Švédskom jej v práci odporučia vziať si povinnú dovolenku – vraj by ma... více