Jak Fiškus sázel masovou kuličku

recenze

Jak Fiškus sázel masovou kuličku (2021) 5 z 5 / EvikU.
Jak Fiškus sázel masovou kuličku

Objevením Fiškuse se nám na něm s dcerkou vytvořila závislost. Tento díl je v pořadí třetí, ale je úplně jedno, jak se za sebou čtou. Na tak málo stránkách tolik zábavy.

V tomto díle si chce děda Pettson na své zahrádce vypěstovat brambory a nějakou zeleninu. Mrkev, cibuli, hrášek, fazole. Nebyl by to Fiškus, aby nepřišel s nějakým super nápadem.

Co takhle kdyby jim na zahradě vyrostly masové kuličky. Zeleninu tu nikdo nemá rád, ale mít více masových kuliček už stojí za tu námahu. A zkusit se má všechno.

Jenže někdo jim přes noc jejich snažení zmaří. Pettson s Fiškusem si musí poradit. Mají několik podezření, kdo by to mohl udělat. Podaří se jim zahrádku zachránit?

Určitě mohu doporučit dětem do 10 let cca, my se u nich opravdově bavíme. Je to i díky krásným ilustracím, který celý příběh doplňují krok za krokem.


Jak Fiškus sázel masovou kuličku Jak Fiškus sázel masovou kuličku Sven Nordqvist

Nač pěstovat zeleninu, která nikomu nechutná? Krásný jarní den přímo vybízí k práci na zahradě. Děda Pettson zryl půdu, zasel semínka a vysadil brambory. Filuta Fiškus, který s Pettsonem rozhodně nesdílel představu, že v zelen... více


Komentáře (0)

Přidat komentář