Kapka jedu – česká detektivka

recenze

Kapka jedu (2022) 4 z 5 / Msomaji
Kapka jedu

Maxmilián Lingr býval policajt, teď je z něj soukromé očko. Jeho nejnovější případ mu doslova nakráčí do kanceláře a on teď má plné ruce práce, aby ho nejen vyřešil, ale taky aby zjistil, kdo mu jde po krku...

Antonín Mazáč je jeden z mála našich autorů, ke kterému se ráda vracím, a tak když mi nabídl svou novou knihu k přečtení, ani chvilku jsem neváhala.

Měla jsem malinkato obavu, jaký příběh bude, protože jsem četla autorovo vyjádření, že knihu psal vlastně pro sebe do šuplíku, a taky mě překvapilo, že má kniha v podstatě „jen pár“ stran, oproti předchozím jeho počinům. Ale obavy v tomto případě byly naprosto, ale naprosto nemístné.

Kapka jedu je totiž pořádná jízda! Svižné, akční, napínavé čtení, kde na čtenáře čekají sympatické postavy, ale také přiměřená dávka humoru. Autor se odvázal a nebál se použít i ostřejších slovíček, která zde naprosto trefně sedí (jak p...oklice na hrnec). A co se celkové délky příběhu týká, je vážně tak akorát.

Perfektně sladěná je i obálka, která dává tušit příběh laděný do žánru gangsterky. A pokud se bojíte, že to bude samé „pif paf“, a říkáte si, že proto to číst nebudete, tak tento argument můžete zapomenout. Max totiž nemá rád střelné zbraně, a já jsem mu za to vděčna, protože jsem si tak užila pár pěkných „nakládaček“.

Mohla bych Vám tu pět ódy, popisovat děj, rozebírat vtipné momenty, ale to já dělat nebudu. Tohle si totiž musíte přečíst sami, a věřte mi, že to vážně stojí za to. Je to skvělý!

Za recenzní knihu moc děkuji autorovi


Kapka jedu Kapka jedu Antonín Mazáč

Nechci vám mazat med kolem huby, takže to řeknu na rovinu – život může být tak lehkej, jak si ho sami uděláte. A tak těžkej, jak si zasloužíte. Nikdo vám nikdy neřekne, jaká cesta je ta správná, jakou odbočkou se vydat. Musíte si ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář