Kay Hunterová opět v akci
recenze
Draze zaplatíš (2024) / ELIKALLYPřiznám se, že díl Vůle žít, který mi sympatickou vyšetřovatelku Kay Hunterovou představil, mě nadchl. Celý koncept zločinu, který se možná stal či nestal, sliboval, že to bude čtivé a napínavé.
Díl, který začíná podivnou autonehodou, kterou řidič sice přežije, ale v kufru auta se nachází tělo mladé dívky, měl také našlápnuto na rozjezd od první strany.
A nezklamal. Kay Hunterovoá se ujme vyšetřování v případu, kde na scénu opět přichází starý známý Josef Demiri, s nímž se Kay již setkala, ale síti na něj spřádané se bohužel vyhnul. Následkem byla ztráta nenarozené dcery, psychicky náročné období a možnost mít další děti. To vše je podhoubím Kayiny snahy dostat se na kobylku tomuto zákařnému muži ještě více.
Načasování odjezdu jejího partnera na konferenci a zanechaní ji samotné doma má za následek zvýšenou přecitlivělost i strach o své bytí v jejich domově. A to oprávněně. Josef má na ochránkyni práva pořádně spadeno a svou pomstu má promyšlenou do posledního detajlu,
Setkají se oba aktéři opět tváří v tvář ?
A kdo vyhraje tentokrát.
Vše se dozvíme v napínavém závěru příběhu, který je víc než srovnatelný s přechozími díly.
Draze zaplatíš Rachel Amphlett
Skřípění brzd. Pach spálené gumy. Tříštící se sklo. Za temné podzimní noci dojde k dopravní nehodě, která odhalí znepokojivé spiknutí. Vyšetřování se ujímá detektiv seržantka Kay Hunterová, kterou stopy dovedou až k brutálnímu sér... více