Kdo skrývá Krvavé tajemství?

recenze

Krvavé tajemství (2024) 3 z 5 / Suzanne
Krvavé tajemství

Detektiv seržantka Kay Hunterová řeší vraždu šestnáctileté Sophie Wittakerové, pocházející ze staré šlechtické rodiny, která se v den své smrti zasnoubila a složila „slib čistoty“. Tím se zavázala, že zůstane pannou až do svatby s Joshem Hamiltonem, synem bohatých Američanů. Jenže Sophie skrývala nebezpečné tajemství. Připravilo ji o život, nebo všechno bylo ještě jinak?

(Recenze vznikla ve spolupráci s Albatros Media :)

Kay nedává smysl chování Sophie, které předcházelo její smrti, ani tajnosti kolem záhadné církve a slibu čistoty jako z jiného století. Kay navíc dýchá za krk šéfinspektor Larch, protože Hamiltonovi patří mezi místní smetánku a mají vlivné známé. Případ se stále víc zamotává a je zřejmé, že obě rodiny skrývají tajemství.

Kay se také chce vrátit ke svému soukromému vyšetřování. Před rokem na ni totiž někdo narafičil ztrátu klíčového důkazu v jednom případu, což ji málem stálo kariéru u policie a co hůř zapříčinilo i osobní tragédii. A Kay chce vědět, kdo to byl, jenže dotyčný má očividně dlouhé prsty a neváhá za sebou zametat stopy i za pomoci násilí.

Rachel Amphlettová píše lehce a čtivě, takže opět přináší chytlavou procedurální detektivku, kterou slupnete jako malinu. Nechybí v ní zamotaný případ, tajemství, trocha zákulisního intrikaření, pár zajímavých témat (jako je například podivný slib čistoty), zvraty a trocha romantiky. Kay a její partner, veterinář Adam, se pokoušejí vyrovnat se smrtí své nenarozené dcerky.

Trochu víc prostoru dostává i Kayin přímý nadřízený, detektiv inspektor Devon Sharp. Uvítala bych, kdyby mu Rachel Amphlettová věnovala víc pozornosti a prozradila víc o jeho životě a osobnosti. Devon Sharp je totiž bývalý voják se silným citem pro spravedlnost, který stojí za svým týmem, i když to znamená postavit se svým nadřízeným.

Krvavé tajemství je třetím dílem z detektivní série odehrávajících se v okolí Maidstone v anglickém hrabství Kent. Oproti předchozím dílům Vyděšená k smrti a Vůle žít má trošku odlišnou atmosféru, protože Kay nepátrá po sériovém vrahovi, ale jedná se spíš o takovou klasickou vraždu na zámku ve stylu Agathy Christie.

Bohužel oproti dvou předchozím dílům se v Krvavém tajemství většinu času zdánlivě nic neděje, protože se policisté opakovaně ocitají ve slepých uličkách. Případ se začne rozmotávat až ke konci, kdy se všechno vyřeší poněkud překotně. Navíc chování a motivace jednotlivých podezřelých i samotné Sophie před smrtí působí dost podivně a nepochopitelně a jedna věc (kterou nemohu prozradit, protože by to byl spoiler) nedává vůbec smysl.

Krvavé tajemství je trošku slabší než předchozí dva díly Vyděšená k smrti a Vůle žít, ale i tak přináší čtivou a chytlavou procedurální detektivku. Jen prostě Rachel Amphlettové jdou ty případy s vyšinutými sériovými vrahy lépe než klasické anglické vraždy ve stylu Agathy Christie. Já už se nemůžu dočkat čtvrtého dílu s názvem Draze zaplatíš, který vychází 19. srpna 2024.


Krvavé tajemství Krvavé tajemství Rachel Amphlett

Brutální vražda v elitářské rodině. Třetí případ Kay Hunterové. Večírek na zahradě kentského zámečku se nečekaně zvrtne, když je objevena mrtvola šestnáctileté Sophie, na jejíž počest se slavnost konala. Přestože se nejdřív zdá, ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář