Kniha plná emocí a citů

recenze

Hra na druhou (2020) 5 z 5 / hanka_reading
Hra na druhou

Nela má dvě děti, nefungující manželství a momentálně rozbité auto. Takže ji nezbývá nic jiného než jet do práce autobusem. A zrovna čekání na zastávce se jí stane osudným - potká tam bývalou spolužačku Romanu, kterou má vyzvednout syn Ben. Romana nabídne Nele odvoz do práce - to se Nele nepozdává, ale nakonec jede taky. Netrvá dlouho a najednou začne Nela podezřele často potkávat Bena - jak se zdá, není mu lhostejná. A jak to má s Benem Nela? Jak se jejich “vztah” ne/vyvíjí?

Hra na druhou je kniha, která je plná emocí a která se čte velmi dobře. Moc se mi líbilo uvedení každé kapitoly citátem. Ač se jedná o útlou knihu, zažijete s Nelou spoustu silných okamžiků - ať už veselých, tak i těch, při kterých budete trnout hrůzou, jak tohle dopadne? Na jednu stranu jsem chování Nely chápala (přeci jen věkový rozdíl nebyl malý), ale na druhou stranu jsem si říkala, jestli si uvědomuje, o co přichází a proč si víc neužívá života. Někdy se mi zdálo, že Nela neví, co chce – jednou se chovala tak, podruhé jinak. Ale i tak mi byli oba s Benem sympatičtí a fandila jsem jim.

Nechci moc zacházet do podrobností - ty zjistíte sami, jakmile si knížku přečtete - stojí za to!

Autorce děkuji za recenzní výtisk.

Hra na druhou Hra na druhou Zuzana Holčíková

Sedmatřicetiletá Nela, matka dvou kluků, se po letech potkává se svou spolužačkou ze střední školy Romanou. Romanin devatenáctiletý syn Ben se do Nely zamiluje. Hraje fotbal, stejně jako Nelini synové. Cestou ze soustředění havaru... více

Komentáře (0)