Kniha se zajímavým příběhem ale trošku odfláklým zpracováním
recenze
Deník strážného anděla (2010)![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Deník strážného anděla Deník strážného anděla](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/53701/mid_denik-strazneho-andela-SsO-53701.jpg?v=1529172598)
Knížka vypráví příběh strážného anděla. Dívka jménem Margot předčasně zemřela a stala se strážným andělem. Vrátila se v čase a měla být andělem sama sebe.
Tato kniha je opravdu náherná. Zvlášně pojatý příběh o andělu vrátivším se v čase aby chráníl své minulé já se čte velmi svižně. Příběh skvělě osýpá a čtenář dýchá spolu s Margot, která jak roste tak dělá chyby a život se s ní za to nepáře. S podobným příběhem jsme se ještě nesetkala a hodně mě překvapil. Příběh byl velmi realistýckí a četl se velmi rychle. Místy se od něj težce odtrhávalo. Ale překlad byl nepovedený protože se v něm objevilo až moc hrubek které někdy vážně bily do očí. Když jsem knihu četla, žila jsem ten příběh s Margot a moc si přála aby se vše změnilo k lepšímu. Jen bylo smuté že příběh neměl moc velkou pointu. Margot jako anděl vlastně nic pořádného nezmohla a že se ke konci stala takovou týpkyní bylo mírně naivní. Ale nemůže být vše dokonalé a toto kniha je pouze příjemné čtení od autorky, která má však potenciál vypiplat se na skvělou úrověň.
![Deník strážného anděla Deník strážného anděla](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/53701/denik-strazneho-andela-SsO-53701.jpg?v=1529172598)
„Byla jsem zpátky na zemi. Belfast, Severní Irsko. Zdálo se mi, že může být červenec, ale jakého roku, jsem neměla nejmenší tušení.“ Tak popisuje návrat na zem Ruth, strážný anděl, v něhož se změnila Margot Delacroix po své předča... více
Komentáře (3)
Přidat komentář![binysek binysek](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
08.03.2013
skoro bych řekla, že titulek by seděl i na tuto recenzi i na ostatní recenze autorky - překlepy, hrubky nechybí
![Bublushka Bublushka](https://www.databazeknih.cz/img/users/33_/33970/33970.jpg?v=1381127975)
Bublushka také napsala
![Skvělý komix s poučením Skvělý komix s poučením](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17188/la-perdida-17188.jpg?v=1243891765)
![Pěkně čtený plné legračních klišé Pěkně čtený plné legračních klišé](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51734/vyhlidka-na-vecnost-L7m-51734.png?v=1615136818)
![To nejlepší pro milovníka fatasy a počítačových her To nejlepší pro milovníka fatasy a počítačových her](https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87451/erebos-hra-ktera-zabiji-SpR-87451.jpg?v=1418940990)
![Trochu málo na vychvalovaného spisovatele Trochu málo na vychvalovaného spisovatele](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138683/dar-x3y-138683.jpg?v=1563732297)
![Hodne dobře odvedená práce Hodne dobře odvedená práce](https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/9256/dary-NQe-9256.jpg?v=1629093099)
Momentálně ji mám rozečtenou a z těch chyb jsem opravdu zoufalá - smých = smích, slarší = starší, kolpýtl = klopýtl. Ale nikdo není dokonalý a chyby v knížce jsem ochotná odpustit, pokud mě zaujme děj, což se pomalu daří.