Kosti v srdci

recenze

Kosti v srdci (2022) 5 z 5 / bookbug_cz
Kosti v srdci

Nejspíš mám novou oblíbenou autorku romantických knížek! Colleen Hoover mě velmi mile překvapila a Kosti v srdci jsem si tak zamilovala, že jsem je slupla za pár hodin. Rozhodně to ale nebylo lehké čtení. To v žádném případě. Autorka postavila před nás hlavní hrdinku, která vyrostla prakticky na ulici a byla „vychována“ závislou matkou. Jak tedy správně tušíte, zakusíte spoustu malých bolístek, které ve vás budou zákonitě rezonovat.

Při čtení mi bylo tak „dobře“ nedobře prakticky už od první strany. Beyah končí střední školu a začíná se psychicky připravovat na nový začátek v Pensylvánii, kam po prázdninách nastupuje na plné volejbalové stipendium. Zbývají jí jen dva měsíce, které musí ještě vydržet se závislou matkou. Jednoho dne ji ale najde předávkovanou a z původních dvou měsíců nemá ani den. Odlétá tak za svým otcem do Texasu, který žije se svou ženou a nevlastní dcerou Sarou v domě na pláži. Beyah si zvyká na zcela jiný styl života. Najednou má vlastní pokoj, dostatek oblečení i hygienických potřeb a z jejího života vymizel permanentní pocit hladu.

Beyah se snaží znovu nadechnout a užívat si všeho, co jí život přináší. Každé ráno vstává na východ slunce a beze slova pozoruje krásy přírody. Zamiluje si moře a dá se říci, že i nevlastní sestru Saru, která je ni opravdu neskutečně milá. Ve vzduchu je ale cítit všude přítomný pocit křivdy, kterého se dívka nemůže zbavit. Všechno tohle – dům, jídlo, rodinu – mohla mít, kdyby se o ní její otec víc zajímal. Na druhou stranu to byla ona, které se mu neustále vyhýbala a zapírala se při jeho četných telefonátech.

A pak potkává Samsona – souseda, který má zdánlivě snad veškeré bohatství světa, ale uvnitř zažívá vlastní démony. Tajemný, ale citlivý a obětavý Samson se s dívkou postupně sbližuje a zažívá s ní ty „obyčejné“ věci, které dlouho nežil a necítil. Má svá tajemství a to už je pak na vás, čtenářích, abyste je odhalili.

Kosti v srdci Kosti v srdci Colleen Hoover

Beyah se nemůže dočkat, až nechá minulost za sebou a vydá se na cestu k lepším zítřkům. Od vysněné budoucnosti ji dělí jen dva krátké měsíce. Dokud nečekaná smrt nezpůsobí, že Beyah nemá v kam jít. A tak je nucena strávit zbytek l... více

Komentáře (0)