Kouzelné koláče a kosí koncerty

recenze

Tajemství Kosí kavárny (2024) 5 z 5 / Kikina182
Tajemství Kosí kavárny

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s nakladatelstvím Jota za účelem recenze. #spoluprace

Anna Kate se vrací do Wicklow, aby pohřbila svoji babičku a zavřela její kavárnu. Ale osud s ní má jiné plány. Přestože to měla být rychlá zastávka, něco ji k městečku táhne. Možná jsou to lidé, a nebo záhady, které ji obklopují. A tak se navzdory svému předsevzetí vydává pátrat po rodině svého otce a tajemství kosího koláče.

Příběh je napsaný lehce a čtivě, takže jsem se od něj nemohla už od první stránky odtrhnout. Navíc autorka přesně odhadla jak moc popisnou knihu udělat, aby si udržela svoji čtivost, ale zároveň vytvořila úžasnou atmosféru, která člověka okamžitě vtáhne do příběhu.

Moc se mi líbí, že se v příběhu protíná realita s magií, přičemž to magično v jinak reálném příběhu působí naprosto přirozeně. Tyhle prvky tak knihu ozvláštňují a zároveň vzbuzují pocit, že je možné opravdu všechno, stačí jen najít správnou kavárnu.

S výjimkou magie je příběh, alespoň v hrubých obrysech, docela předvídatelný, ale to mi v tomto případě vůbec nevadí. Tady jde totiž hlavně o to vytáhnout na povrch feel-good atmosféru, kterou se však občas mihne nějaký ten mráček a emoce, které tady jen lítají. Díky tomuhle je kniha tak skvělá.

Postavy jsou skvěle popsány, takže jsem neměla problém se v nich zorientovat. Navíc jde autorka relativně do hloubky, takže jsem se do nich vžila a bylo to, jako kdybych příběh prožívala místo nich.

Tajemství kosí kavárny je skvělá feel-good kniha, která je na léto jako stvořená. Přijde mi, že kniha Heather Webber se atmosférou a sílou příběhu hodně podobná knihám od Julie Caplin, jen je tady navíc magický realismus. Knihu vám tedy rozhodně doporučuji, obzvlášť pokud máte rádi Julii Caplin a nebojíte se špetky magie.


Tajemství Kosí kavárny Tajemství Kosí kavárny Heather Webber

Někdy je potřeba trocha kouzel, abyste našli cestu domů. Ve stínu alabamských hor leží městečko Wicklow. Právě sem se vrací Anna Kate, aby pohřbila svou milovanou babičku Zee, majitelku Kosí kavárny. Měl to být krátký výlet.... více


Komentáře (0)

Přidat komentář