Když zlá královna, která nenávidí Sněhurku, uvalí na pohádkovou říši kletbu, všechno se změní. Všechny pohádkové bytosti jsou přeneseny do reálného světa a nepamatuji si ani kým doopravdy jsou. Jenom dcera Sněhurky, Emma, může zachránit všechny pohádkové postavy. Stačí k tomu jenom malý kluk, jedna pohádková kniha a touha věřit.
,,...tak si mě najdeš?" dokončila za něj Sněhurka a pousmála se.
,,Ano," řekl Krasoň. ,,Vždycky."
Asi před rokem jsem viděla celý seriál, který jsem během chvilky zhltla. Takže, když jsem v knihovně uviděla knížku, musela jsem si ji hned půjčit. Ukázalo se. že jsem udělala jedině dobře.
Na vzhledu knihy se mi nejvíce líbilo, rozdělení kapitol. V každé kapitole byli psané momenty z minulosti a zároveň z přítomnosti, které na sebe nádherně navazovaly. Četlo se to strašně dobře a zároveň jsem se díky tomu dozvěděla spoustu nových informací.
,,Jeden den bylo všechno v pořádku. A druhý den už ne."
Styl psaním, jakým je kniha napsaná je úžasný. Příjemný a čtivý. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout a naprosto jsem se vžila do děje a životu postav. Byli tam chvilky, kdy jsem byla napjatá, dojatá, nadšená i zklamaná, prostě všechno, co bych od knihy čekala. Jediná věc, která se mi na knize nelíbila, byl konec. Něco jako pokračování v dalším díle, který není? Děláte si ze mně srandu? Já POTŘEBUJU číst dál.
Postavy byly perfektně popsány. Každou z nich jsem si dokázala živě představit. Nesnášela jsem Reginu, za její zlé chování. Soucítila jsem s Mary Margaret. Řešila jsem konflikty společně s Emmou. Věřila jsem společně s Hanrym.
,, ,Potřebuju lék,' řekla konečně Sněhurka. ,Na lásku.'
Rampelník se dal do smíchu. ,Láska!' vyprskl.
,Tak krásná, milá věc. Tak úžasná, tak bolestná. Nemám pravdu?' "
Vzhledem k tomu, že jsem kvůli knize byla vzhůru do půlnoci, abych ji dočetla, můžu říct, kniha byla pro mě TOP. Určitě se přidala do mé sbírky Oblíbené a dávám ji 5*. Jedna z dalších knih, která ve mě něco zanechala.
Bylo nebylo Odette Beane
Život Emmy Swanové byl ledajaký, ale rozhodně ne pohádkový. Neměla rodinu, protože ji opustili, když byla dítě. Teda až do doby, kdy se na její 28. narozeniny ve dveřích zjevil desetiletý Henry. Je to její syn, kterého dala k adop... více