Kouzelný hořčík

recenze

Zázrak jménem hořčík (2018) 5 z 5 / Marghe
Zázrak jménem hořčík

Zájem veřejnosti o magnézium velmi sílí. Jeho prodej stoupá nejrychleji ze všech doplňků stravy. Existuje hodně důkazů, že by lidé kvůli nejrůznějším stavům a chorobám měli hořčík doplňovat. Trpím často na silné migrény, proto když jsem uviděla mezi novinkami nakladatelství Jota knihu Zázrak jménem hořčík, se zvědavostí jsem po ní hned sáhla.

Autorka Carolyn Deanová je doktorkou medicíny a naturopatie, a také průkopnicí v oboru přírodní medicíny. Za svou práci, na téma hořčík a zdraví, obdržela v roce 2012 cenu od britské Heart Rhythm Society za vynikající lékařský přínos pro kontrolu srdečního rytmu.
Její kniha je nabitá informacemi. Dozvíte se spoustu faktorů a argumentů ve prospěch hořčíku, ale i důvody proč se na začátku jeho užívání můžeme cítit hůř. Autorka v knize objasňuje příčiny nedostatku hořčíku, nejnovější výzkum i informace proč velká většina z nás trpí jeho nedostatkem. Předkládá nám také seznam šedesáti pěti zdravotních problémů souvisejících právě s hořčíkovým deficitem. Velké většině z nich se autorka věnuje podrobněji v samostatných kapitolách. Skvělá věc je i tabulka na konci knihy, kde je uveden obsah hořčíku v běžných potravinách.

Ke knize můžete přistupovat jako k encyklopedii - přečíst si všechny všeobecné kapitoly a poté se zaměřit na části s popisem chorob, které se vás týkají či vás osobně zajímají. Vždy se poté můžete ke knize vracet a postupně pročítat další popisy nemocí způsobené nedostatkem magnézia a rozšířit si tak své znalosti.
Kniha je určena široké veřejnosti a text je přizpůsoben nám laikům.
Není proto problém se v ní dobře orientovat, rychle najít informace, které nás nejvíce zajímají, a především uvedenou problematiku dobře pochopit. Jediné, co bych knize trochu vytkla, že autorka jako nejlépe účinné magnézium doporučuje pouze svůj produkt, který uvedla na trh ona. A téměř v každé kapitole jeho název znovu připomíná. Nenabízí žádnou jinou alternativu, což třeba pro mě bylo malinko otravné. :) Když však toto pominu, jsem z knihy nadšená a všem ji strašně moc doporučuji. Samozřejmě jsem díky ní začala dbát na správné doplňování hořčíku a pevně věřím, že mým migrénám řeknu brzy sbohem.

Zázrak jménem hořčík Zázrak jménem hořčík Carolyn Dean

Hořčík je nepostradatelná živina, životně důležitá pro naše zdraví a pocit pohody. Začleníte-li tento minerál do své stravy, bude vás chránit před takovými hrozbami, jako jsou srdeční nemoci, mrtvice, osteoporóza, cukrovka, depres... více

Komentáře (0)