Tajemství Ořechové aleje

Další překrásná kniha od autorky Heather Webberové, která nás opět zavede do maloměstské komunity, plné milujících a obětavých lidí. Tak zajímavých, že bychom si přáli bydlet v jejich sousedství.

Ema Wynnová byla vlastní matkou odtržena od svých kořenů. Všechny vazby s příbuznými byly zpřetrhány. Ema nechodila do školy a nikde nebyla přihlášena, aby o ní nebyla žádná zmínka, a nikdo je nedokázal vypátrat. Matka byla podvodnicí, která toužila po penězích. Po jejím boku se střídali agresivní muži a Ema nejednou pocítila, jak bolí jejich hněv. V osmnácti letech ji matka nadobro opustila a Ema se musela postavit na vlastní nohy. Celý život toužila někam patřit, mít po boku rodinu a milující osoby. Je přesvědčená, že tento sen je pro ni zcela nedosažitelný…

Ale někdy jsou nám hvězdy nakloněny a zázraky se dějí…. Jednoho dne Emu vypátrá její vlastní babička Glory. Nabídne jí nejen bydlení a práci, ale především vlastní hřejivou náruč.

Glory je v městečku velmi oblíbená, je to taková květinová stará dáma. Pro každého má milá slova, kdykoliv může, nabídne svou pomoc a k tomu přihodí pozvání na večeři. Emu učí nejen péct vynikající sušenky a dortíky, které pak prodávají společně na tržišti, ale především ji chce naučit porozumět květinám a jejich symbolice.

Naproti v domečku bydlí Cora Bee, Emina sestřenice. Má schopnost rozumět barvám, cítit jejich energii a díky nim se jí také odkrývají skutečné emoce všech lidí.

Proč se tak milá a laskavá osoba neustále trápí? Má snad bolestivé tajemství s kterým se nedokáže stále vypořádat? Je to důvod proč nechce dát šanci lásce? Nezmění se nic ani když ji do života vstoupí sympatický a okouzlující muž? A čeká někdo takový i na Emu?

Navíc nás románem provází jedno velké rodinné tajemství, do kterého neustále strká nos i policie. Kam směřují všechny indicie?

Tento nádherný příběh s prvky magického realismu mě okouzlil stejně jako předchozí autorčina kniha Tajemství Kosí kavárny. Máme tu všechno, co od dobrého románu chceme: tajemství, zlomená srdce, ztráty, zpřetrhání pout, strach a obavy z druhých šancí. S tím vším jde ruku v ruce uzdravování, vzájemné sbližování, nová šance, láska, přátelé a příbuzní, kteří o vás ví vše a přesto vás nade všechno milují. Překrásný obal knihy je tou pomyslnou třešničkou na dortu.

Tajemství Ořechové aleje Tajemství Ořechové aleje Heather Webber

Ema Wynnová vyrůstala na útěku se svou matkou podvodnicí a celý život si usilovně přála cítit, že někam patří. Když ji po dlouhých letech odcizení zničehonic vypátrá babička Glory a nabídne jí práci, mladá žena doufá, že se jí kon... více

Komentáře (0)