Pravda o cukru

recenze

Pravda o cukru: Rady, tipy, recepty (2024) 5 z 5 / Marghe
Pravda o cukru: Rady, tipy, recepty

Miluji sladké, má snídaně se vždy skládá z něčeho čokoládového.
Čokoládové musli
Čokoládový jogurt
Čokoládový croissant
Doteď jsem byla přesvědčena, že právě tohle mi dodá energii na celý den.

Po přečtení knihy Pravda o cukru vím, že právě sladké na snídani je ta největší chyba. Autorka v knize vysvětluje, proč tomu tak je a dává nám jednoduchý návod, jak přísun cukru změnit.

Samozřejmě, že jsem byla hned skeptická. Nemám ráno čas připravovat si nějaké složité a zdlouhavé snídaně nebo něco odměřovat a počítat. A nejenže nemám čas, ale jsem na to i fakt líná. Ovšem pozor, autorka v knize uvádí velké množství receptů na snídani, jejichž doba přípravy je většinou do 5 minut. Několik málo z nich trvá připravit 10 minut. A tady fakt už nikdo nemůže mít výmluvu, že na to čas nemá. Navíc, jak uvidíte fotografie těchto lákavých jídel, rozhodně na ně hned dostanete chuť.

Jak se v knize dozvíte, snížit množství cukru není jen o tom, že chcete zhubnout, to je na vedlejší koleji. Autorka uvádí téměř 40 zdravotních komplikací, kterými díky vysoké hladině cukru můžeme trpět. Pokud se najdete alespoň v jedné z nich, rozhodně stojí za to vyzkoušet autorčin čtyřtýdenní program. Po uplynutí těchto čtyř týdnů sami zhodnotíte, jak se cítíte a můžete se rozhodnout, jestli v těchto tricích pokračovat.

Mně se kniha velmi zamlouvá. Je opravdu nabitá informacemi, má překrásné fotografie jídel, velmi jednoduché postupy přípravy jídel, které zvládne i ten největší lenivec a obsahuje nejen autorčiny doporučené rady a triky, ale je zde uvedeno i vědecké pozadí. A zítra 1.8. se pouštím do čtyřtýdenního programu i já.


Pravda o cukru: Rady, tipy, recepty Pravda o cukru: Rady, tipy, recepty Jessie Inchauspé

Trápí vás neodolatelná chuť na sladké, chronická únava nebo závislost na cukru? Cítíte se unavení, když se ráno probudíte? Řítíte se jako většina populace neustále po glykemické horské dráze? Tato kniha vám to pomůže změnit! Obsa... více


Komentáře (0)

Přidat komentář