Související novinky

Hodinářův trik, Zabít královnu a další knižní novinky (31. týden)

Hodinářův trik, Zabít královnu a další knižní novinky (31. týden)
V období od 29. července do 4. srpna se na pultech knihkupectví objeví méně novinek, i tak se ale můžete těšit na několi... celý text

Nové komentáře u knih Carolyn Dean

Zázrak jménem hořčík Zázrak jménem hořčík

Kniha mi rozhodně poskytla základní pohled na problematiku nedostatku hořčíku a jeho možné důsledky a vliv na téměř všechny procesy v těle. Kniha je už však trochu staršího data, takže si nejsem jistá, jestli jsou všechny informace a studie aktuální. Chvílemi jsem měla pocit, že autorka některé informace neustále opakuje a chce pomocí knihy udělat také marketing "svým" preparátům. Ať tak či onak, člověk si díky knize uvědomí a dozví spoustu věcí a může se více zaměřit na své zdraví.... celý text
knidopel


Zázrak jménem hořčík Zázrak jménem hořčík

Pro vědu je to docela typické, neboť jsem to už zažil mnohokrát. Zaměří se na nějaký úzký výsek reality, a začne ho vidět všude, ba co víc, zjistí, že objevila zázrak, pevný bod ve Vesmíru, jenž pohne Zeměkoulí. Wow, kupujte to, budete zdraví a dlouho živi! Toto je to pravé, vědecký kámen mudrců! A už to v Americe jede, a v menší míře pak ve zbytku světa, který si to může dovolit. A brzy přijde další zázrak. Wow, svět je tak úžasný! Prrr, chtělo by se zvolat. Hořčík je zajisté důležitý, a dost možná o trochu víc než vápník, kdo ví, autorka to docela logicky vyvozuje. Ale nechal bych na Přírodě, a ne na potravinářském průmyslu, aby stanovila jeho poměr k ostatním důležitým látkám. Pokud se Američané rozhodli, že budou konzumovat spíše potraviny, které se více blíží výrobkům chemického (u nás třeba Penam aj.) než potravinářského průmyslu, a megadávky potravinových doplňků, je to jejich rozhodnutí. Logicky pak časem zjistí, že jim jisté látky někde chybí a jinde zase přebývají. Takže v pohodě, dámy a pánové. Přestaňte počítat joulíky a gramy, jezte spíše méně než více, a preferujte rostlinnou, nutričně pestrou stravu, a to by možná mohlo stačit. (Abych jen tak teoreticky neplácal: Dříve jsem, já hlupáček, přikyvoval vědě, že to bez masa nejde. Minulých deset let jsem se bez něj obešel, a hodlám v tom pokračovat. Jím velmi málo mléčných výrobků a vajec. Nezjistil jsem žádné zdravotní změny k horšímu, a to ani z rozboru krve. Koneckonců, vždyť se tak odjakživa živí stamilióny Asiatů. Téměř rok už jím jen tři jídla denně, snídani, ovocnou svačinu a oběd, od cca 7:30 do 13 hodin, místo katechismem správné vědecké stravy doporučovaných pěti až sedmi (sic), a zbytek dne lačním. A jde to, protože tělo to tak chce, výživy má dost, a víc nechce. Dá se dělat leccos, když se člověk drží přírodních, nezpracovaných potravin. Tomu věřím.) Samozřejmě, pokud máte problémy se záněty nebo jiné vleklé a těžko léčitelné zdravotní problémy, možná četbou této knihy zjistíte, že to způsobuje nedostatek hořčíku. Kniha je to poctivá a dobrá. Jenom si nemyslím, že tento takzvaně vědecký přístup k výživě je ten jediný správný.... celý text
Metroušek


Zázrak jménem hořčík Zázrak jménem hořčík

wow ... správná výživa je důkležitá a dá se ní předejít spoustě nemocí - to ví každý ... ale jak moc nám chybí hořčík a na co všechno to má vliv - je to až mrazivé. Kniha je napsaná lékařkou, takže se hemží odbornými názvy, ale není to nic, co by laik nepochopil a nic si z toho neodnesl, naopak, vysvětluje souvislosti a dává i doporučení, co s tím.... celý text
ZůzaSomolka



Zázrak jménem hořčík Zázrak jménem hořčík

Celá kniha je velmi zajímavá a podána srozumitelným způsobem. Upozorňuje a radí rozumnými argumenty a studiemi. Přečetla jsem ji zběžně a stačilo mi to k tomu, že si dám nějakou hořčíkovou kůru. V závěru vám mohu doporučit, abyste více jedli ořechy, fazole a semena – dobré jsou slunečnicová a dýňová. V těchto potravinách najdeme nejvíce přírodního hořčíku. Vzhůru k zdravějšímu tělu.... celý text
JanaDor

Carolyn Dean knihy

2016  79%Zázrak jménem hořčík

Dean je 1x v oblíbených.