Emilia di Carlo přísahala, že udělá vše pro to, aby pomstila své milované dvojče. A tak zaprodala duši ďáblu a nezbývá nic jiného než doufat, že sňatek s ním jí pomůže rozluštit záhadu a najít vraha své sestry. To ji přivede do Sedmi kruhů, obávaného království hříšných, kterému vládne sedm pekelných princů. Dá se však některému z nich věřit?
Království prokletých je druhým dílem v sérii a začíná přesně tam, kde první skončil. Ani v tomto díle nechybí příprava italských pokrmů, slunnou Sicílii ovšem nahradí chladné podnebí Sedmi kruhů. Tahle zamrzlá verze Pekla se mi zamlouvala, jednotlivé kruhy byly skvěle promyšlené a líbil se mi způsob, jakým odrážely hříchy svých princů. Worldbuilding byl tedy za mě na jedničku.
Co se děje týče, vyřešení Vittoriiny vraždy je stále ústřední, ale Emilia se vydává na cestu, která zahrnuje víc než jen nalezení vraha. V tomto novém zrádném světě musí bojovat nejen sama se sebou a svým přesvědčením, ale také se svými hříchy a touhami, protože je Peklo ještě více podněcuje. A místo toho, aby se přiblížila k vyřešení vraždy svého dvojčete, zbyly jí další otázky a tajemství, která musí rozluštit.
Vztah mezi hlavními postavami se v tomto díle ještě více prohloubil a autorka nám naservírovala pár pěkně žhavých scén. S příjezdem do Irova sídla se objevilo i pár nových postav, které byly milým zpestřením. Na zoubek se však podíváme i některým z pekelných princů. O intriky a mocenské boje tedy není nouze. Obzvlášť mě zajímá, jakou hru hraje Invido. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu!
5⭐️/5⭐️
Za možnost být ambasadorkou knihy a přečíst si ji v předstihu, moc děkuji Kate z Knihy Dobrovský :)
Království prokletých Kerri Maniscalco
Poté, co zaprodala svou duši, aby se stala královnou Hříšných, se Emilia vydá s tajemným princem Irou do Sedmi kruhů, kde je uvedena do svůdného světa neřestí. Přísahá, že udělá všechno pro to, aby pomstila svou milovanou sestr... více