Křižovatka lásky

“Někdy musíme dojít na křižovatku, abychom objevili cestu, která nás zavede tam, kam patříme.

Je možné znovu najít lásku, když už vás jednou zlomila?

Hlavní hrdinka, Claire, je čtyřicetiletá vdova, která si prošla těžkým manželstvím s alkoholikem. Po všem, čím si prošla, již nevěří na lásku.

Když se ji naskytne příležitost dělat chůvu malému Tommymu, přijme ji. Alespoň ji to rozptýlí a nebude sama.
Tímto rozhodnutím se jí pomalu začne měnit život.

Péče o zvídavého a energického chlapce jí vnáší nový smysl do života. Claire si s Tommym postupně buduje hezký vztah, což ji přivádí do bližšího kontaktu i s jeho zbytkem rodiny.

A v tu chvíli se začíná odehrávat příběh plný emocí a nečekaných momentů.

Mimo jiného jí totiž do života vstupuje Tommyho otec - bohatý padesátník, který se může na první pohled zdát chladný.
Ale co si budeme - k čemu jsou peníze bez lásky a rodinné pohody?
Svého syna miluje a pomalu se vyvíjí i vztah s Claire.
Ale jde mu jen o blaho Tommyho nebo může mít o Claire hlubší zájem?

Není však jediný, na scéně se totiž objevuje i Tommyho nevlastní bratr, třicetiletý opak svého otce. Umí si život užívat a spontánnost mu není cizí.
Líbil se mi jeho přístup ke Claire, který bych občas nazvala až hravým.
Oba postupně zaujímají prostor v Claiřině životě, ale v jakém smyslu? A vědí o sobě navzájem?

Claire se tím ocitá na životní křižovatce - uvěří znovu na lásku nebo se bude po předchozí zkušenosti bát otevřít své srdce?
Musí bojovat se svými obavami a rozhodnutím, které neovlivní jen ji, ale i Tommyho a jeho rodinu.

Autorka píše s příjemnou lehkostí, její styl je čtivý a přirozený. Je jemný, plný emocí, zakomponovala však i vážnější témata.
Vyhnula se klišé v podobě mladé hlavní hrdinky, což mě upoutalo na první pohled. Nárok na lásku mají přeci i ti starší.

Postavy jsou realistické, dialogy mezi nimi uvěřitelné. Celý příběh tak působí autenticky.
Zároveň nám nabízí i prostor k zamyšlení, jak naše minulost dokáže ovlivňovat naši budoucnost.

Pokud máte rádi romantické knížky, určitě se vám bude líbit. Velké plus je to, že není plná zbytečného klišé.
Sympatické postavy, špetka rodinného napětí, hlubší poselství příběhu… super kombinace.

Křižovatka lásky Křižovatka lásky Mary Beesley

Čtyřicetiletá vdova Claire dostane nabídku, aby se stala chůvou malého Tommyho, a její život najednou nabírá nový rozměr. Zamilují se do ní dva muži – Tommyho otec, bohatý padesátník, a Tommyho třicetiletý nevlastní bratr. Claire ... více

Komentáře (0)