Krvavá svatba

recenze

Svatební přípravy (2024) 5 z 5 / Kikina182
Svatební přípravy

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s nakladatelstvím Alpress za účelem recenze.

Jodie se pro klid své dcery vzdala práce u policie a vrátila se zpátky do svého rodného města v Cornwallu, kde si založila cateringovou firmu. Její první zakázkou je příprava jídla na svatbu jejího dávného přítele. Jenže ještě dřív než stačí oloupat první brambor je zabita jeho exmanželka a nevěsta se pohřešuje. Jodie by to měla nechat na policii, ale nedokáže si pomoct. Obzvlášť, když je v sázce svoboda jejího kamaráda.

Chvilku mi trvalo, než jsem se do knihy začetla. Především neustále poznámky v závorkách mě dost rozčilovaly. Ale brzy jsem si na autorčin styl psaní zvykla a pak už jsem se od příběhu nemohla odtrhnout.

Detektivní zápletka je hodně zamotaná, ale v dobrém slova smyslu. Je to originální a nepředvídatelné. Je to taková motanice, že jsem až do konce knihy neměla nejmenší tušení, o co ve skutečnosti jde. Zároveň však při pohledu zpět všechno dává smysl, celá zápletka je tedy logická.

Hodně zajímavá je i zápletka, která se týká Jodiina života, ať už jde o její minulost, její rodinu nebo vyhlídky na milostný vztah. Ty jsou obzvlášť zajímavé, protože v knize se objevují hned dva adepti a takhle z prvního dílu těžko říct, kdo má u Jodie větší šanci. Jestli vůbec někdo. Ale já svého favorita rozhodně mám.

Postavy jsou skvěle popsané, ačkoli největší prostor je samozřejmě věnován hlavní hrdince. Ale i oostatních je toho v knize dost na to, aby si o nich člověk dokázal udělat přesný obrázek, ale zároveň dost málo na to, aby autorka omylem neprozradila konec celého příběhu.

První díl ze série Vraždy v Cornwallu jsem si moc užila, a pokud máte rádi detektivky s přesahem do osobního života, určitě vám ho mohu doporučit. Já jsem už teď zvědavá na druhý díl.


Svatební přípravy Svatební přípravy Fiona Leitch

Jodie dala sbohem práci u policie v hlavním městě a vrací se do rodného městečka v Cornwallu, aby si mohla splnit sen a vést cateringovou firmu. První zakázka – svatba bývalého přítele, okořeněná zmizením nevěsty a vraždou jeho ex... více


Komentáře (0)

Přidat komentář