Kniholoď pana Perdua

Vzpomínáte si na román Levandulový pokoj? Napsala ho německá autorka Nina George. Příběh o pařížském knihkupci chytil za srdce mnoho čtenářů. Aby také ne! Každý by si přál mít tu úžasnou schopnost jako hlavní hrdina a všem vždy doporučit správnou knihu, která vyléčí bolavou duši. Má milovaná žena o Levandulovém pokoji tak dlouho „básnila“, že jsem si ho také přečetl. A přiznám se: nelituji, rozhodně nejde o příběh jen pro ženy. Možná je to tím, že hlavní hrdina je muž – v ledasčem se tedy shodneme. A nebo za mé sympatie prostě může fakt, že i já (stejně jako knihkupec Jean Perdu) miluji knihy. Klidně bych hned naskočil na loď s názvem Literární lékárna a vybral si svou medicínu!

Nicméně abych se vrátil zpět k tématu: pokud se vám Levandulový pokoj líbil, mám pro vás skvělou zprávu. Nakladatelství MOBA totiž právě vydalo pokračování nazvané Kniholoď pana Perdua. A vy díky tomu zjistíte, jak se dál vyvíjí život vašeho oblíbeného hrdiny! Co myslíte, podařilo se mu najít lásku? Je šťastný? A co jeho knižní loď?

Stejně jako předchozí díl se i tento nese v poklidném duchu. Občas je však naprosto v pořádku zcela zpomalit a užívat si každé napsané slovo. A přesně to vám Nina George nabízí. Budete mít možnost poznat hlavní hrdiny a především sami sebe. Uvidíte, že vás vyprávění povede i k zamyšlení nad svým vlastním životem. Ještě dodám, že příběh nemá úplně klasickou formu, ale více už vám neprozradím...

Ačkoli na sebe oba romány navazují, myslím, že je můžete klidně číst i samostatně. Nicméně pokud se nejprve pustíte do pokračování, ochudíte se o některé úžasné okamžiky z prvního dílu. Smysl vám však vše určitě dávat bude!

Takže si to shrňme: láska, léčivá síla knih, trocha nostalgie a kouzlo Paříže – kdo by takové kombinaci odolal? Navíc obě knihy se pyšní krásnou obálkou!

A protože se blíží Vánoce, mám tu (především pro pány) jeden tip: mají-li vaše přítelkyně či manželky – zkrátka dámy vašeho srdce – pozitivní vztah ke knihám, obdarujte je touto sérií. Myslím, že se na ni už lehce pozapomnělo, což je velká škoda. Uvidíte, že jakmile se do příběhů ponoří, budou nadšené!

Kniholoď pana Perdua Kniholoď pana Perdua Nina George

Od doby, kdy knihkupec Jean Perdu opustil svou knižní loď Pharmacie Littéraire a pustil se do nového milostného vztahu se sochařkou Catherine v Provence, již uplynuly čtyři roky. Poslední přání spisovatele Josého Saramaga ho však ... více

Komentáře (0)