Letní nebe

recenze

Letní nebe (2024) 5 z 5 / RenataP
Letní nebe

To je ale příběh tak voňavý, že si ho zamilujete. A nejen, když se Morag, se kterou strávíte celkem dost času, vrátí domů: „Večeře byla fajn. Ryba a hranolky z podniku na pobřeží. Byly nasáklé octem, pálily do dlaní a chutnaly domovem. Máma si mne jako obvykle dobírala kvůli milostnému životu, až jsem jim nakonec, protože to bylo lepší než myslet na zítřejší létání, řekla, že jsem někoho poznala. Měli radost a zasypali mě spoustou otázek.
Jamie dělal obličeje a protáčel oči. Na druhou stranu máma byla tak překvapena a zaskočena barvitým a pestrým milostným životem svého bisexuálního synka, že se vůbec bála zeptat, zatímco u mě bylo obvykle jen velké nic, takže tohle byla teď naprostá novinka.“
Dubaj, Skotsko, letadla i podivuhodný vědec
A hlavně ztroskotání. Tohle všechno nám naslibuje anotace.
„V tu chvíli to však na mě vší silou dolehlo. To, že si všichni myslí, že jsem způsobilá k létání, vůbec nic neznamená. Dřív jsem se domnívala, že ano: Byla jsem přesvědčená, že jejich důvěra ve mne nějak dokáže změnit, co skutečně cítím.
Jenže to nestačilo...““
V příběhu se s Morag můžeme ztotožnit v mnoha ohledech. Má sice velmi prestižní zaměstnání a její životní styl se dalece liší od obyčejného a tuctového, ale myšlenkové pochody mohou být blízké úplně každé čtenářce. A když do řádků zasáhne láska, začnou se dít věci, které už zatnou drápek zvědavosti každému.
Letní nebe je ryze odopčinkové čtení, které potěší duši, oko… probudí fantazii a rozhodně se k němu budete v podzimních večerech rádi vracet.

Vydalo Argo, 2024, https://argo.cz/knihy/letni-nebe/

Letní nebe Letní nebe Jenny Colgan

Ostrůvky táhnoucí se na míle daleko na sever od skotské pevniny jsou malebné, ale často bičované větry a nejrůznějším nečasem. Jediným spojením s civilizací je omlácené letadlo letecké společnosti MacIntyreů. Rodinnou štafetu ve f... více

Komentáře (0)