Magie zalitá jedem
recenze
Magie zalitá jedem (2023) / EnthuMagie zalitá jedem je neotřelým fantasy příběhem, ve kterém se magie projevuje skrz tradiční čínské umění čaje. Pro mě se tak jednalo o originální příběh, který je zasazen v asijském prostředí. A to já mám velmi ráda.
Dlouho netrvalo a brzy jsem si oblíbila hlavní hrdinku, Ning, která se rozhodla, že udělá vše pro záchranu své sestry. Líbilo se mi, jak se snažila být odvážná a sebevědomá, aby dokázala projít veškerými zkouškami, které jí čekaly v čajové soutěži.
Nevím proč, ale čekala jsem, že čajová soutěž bude kratší a mít méně kol. Ale nemohu říct, že bych z toho byla zklamaná. Naopak, bavilo mě číst o tom, co dalšího a dalšího vymysleli pro zkoušky. Žádná se tak neopakovala a pokaždé mě zajímalo, jak to dopadne.
Součástí příběhu je i menší romantická linka, která zde sehraje svou roli. Ohledně jedné postavy jsem měla na začátku svůj tip. Jaké překvapení, že jsem se trefila, ale i tak to bylo pro mě překvapením. I přesto, že jsem to odhadla, tak jsem to nečekala.
Konec mi trochu přišel rychlejší, ale to, že kniha skončila v tom nejnapínavějším, mě opravdu naštvalo a teď nutně potřebuji druhý díl.
Jestliže máte rádi fantasy, které se odehrává v asijském prostředí a hlavní hrdinka se účastní soutěže, pak věřím, že Magie zalitá jedem je to pravé pro vás.
Ps.: Na Spotify má svůj playlist A Magic Steeped in Poison.
Spolupráce s Megaknihy.
Magie zalitá jedem Judy I. Lin
Jediné, co je pro Ning horší než ztráta matky, je vědomí vlastní viny. To ona nevědomky uvařila jedovatý čaj, který matku zabil - jedovatý čaj, který teď hrozí připravit o život i její sestru Šu. Když se Ning doslechne o soutěži, ... více