Markovič: Lovec přízraků

recenze

Markovič: Lovec přízraků (2024) 5 z 5 / Airelle
Markovič: Lovec přízraků

Deset kapitol, deset vyřešených případů, deset vrahů...

Nedávno jsem doslova zhltla seriál Metoda Markovič: Hojer, který byl opravdu dobře zpracovaný. Knihu jsem tak nemohla vynechat a jak už to tak bývá tak kniha byla v mnohém lepší. Pro filmové potřeby je samozřejmě potřeba víc se zaměřit na vztahy, v knize tohoto typu je zas zcela běžná jejich absence.

Každý den jsem si přečetla jednu kapitolu, jsou velmi dobře ucelené. Zpracování je naprosto skvělé, prolíná se zde rozhovor mezi panem Šulcem a samotným Jiřím Markovičem s částmi vyšetřovacích spisů a klasickým vyprávěním.

Díky tomu poznáváme i motivy těch nejnebezpečnějších vrahů, velký prostor je věnován také obětem, což je velké plus. Každá kapitola je zakončena fotografiemi z vyšetřování a dokreslují ponurou atmosféru.

Některé případy jsem znala, jiné ne, ale bavily mě do jednoho. Zajímavé byly i názory samotného Markoviče na vrahy, spravedlnost a tehdejší dobu.

Kniha člověka nutí zamýšlet se nad trestem smrti a autoři samotní se nepřiklánějí ani na jednu stranu a zcela správně nám nepodsouvají svůj názor.

Asi nejděsivější mi mimo Hojera přišel spartakiádní vrah Straka. Hodně jsem přemýšlela, jestli je vězení schopné napravit tak pokřivený charakter.

Knihu Vám samozřejmě doporučuji, Myslím si, že pokud máte rádi detektivky, thrillery a true krimi, je tato kniha povinností.

Moc děkuji @nakladatelstviepocha za poskytnutí knihy k recenzi.

Hodnocení: 5/5*
Žánr: true krimi. literatura faktu
Počet stran: 472
Nakladatelství: Epocha
Rok vydání: 2024

Markovič: Lovec přízraků Markovič: Lovec přízraků Viktorín Šulc

Byly to výjimečné a výjimečně kruté případy. Když kriminalisté poprvé stáli na místech vražd, nad zuboženými těly obětí, připadal jim neznámý pachatel jako vzdálený přízrak. Jako monstrum s nepochopitelným myšlením a ještě zvrácen... více

Komentáře (0)