Milá, romantická, oddechová knížka z vysokoškolského prostředí s prvky nadpřirozena.

recenze

Uvidíme se včera (2024) 3 z 5 / strana394
Uvidíme se včera

Barret a Miles se snaží přijít na to, jak se dostanou z časové smyčky. Tráví nespočet hodin v knihovně, snaží se dělat dobré skutky, užívat si života, dělat bláznivé věci, protože zítra si to nikdo nebude pamatovat. Jak se, tak pídí za vyřešením záhady, začínají si rozumět víc a víc. Pomalu mezi nimi mizí bariéry a navzájem si odhalují svá tajemství. Mimo jiné tu autorka rozebírá vážnější témata jako je šikana, plus size, lgbt, nevyřešené trauma a změny v životě.

Postavy jsou lidské. chápavé, snadno se s nimi dokážete vžít. Barret je skvělá hlavní hrdinka. Je milá, laskavá, má srdce a správném místě a je střelená. Díky střední se ale naučila od všech izolovat, má problém věřit lidem a ukázat jim svoji pravou stránku, protože už se mnohokrát spálila a když nikomu nedá své srdce, nikdo ho nemůže zlomit. Mrzelo mě, čím si tak mladá a skvělá slečna musela projít. Jejím snem je stát se novinářkou, a i když to občas nejde úplně růžově, jde si pro to.

Miles zpočátku působí jako kluk, který nepochytil žádný smysl pro humor, nevypadá moc přátelsky, je napjatý a věčně má nějaké výtky. Postupem času ale odhazuje skořápku a my zjišťujeme, že se pod tou nedobytnou ulitou skrývá mladík, který je laskavý, hodný, pro svého bratra by udělal naprosto cokoliv. Mladík, který miluje fyziku, historické filmy, Pýchu a předsudek a jednoho dne by rád režíroval svůj vlastní film.

Bavilo mě pozorovat, jak si ti dva k sobě nachází cestu, jak si rozumí a jak jim je spolu dobře. Je tady skvěle vidět vývoj obou postav. Barret došlo, že ji vysoká škola nezmění, ale musí se změnit ona sama. Na střední si prošla nehezkými věcmi, které se ji drží do teď, ale rozhodla se s nimi pracovat. Naučila se otevírat druhým, chce zažít lásku a pocit být chtěná a milovaná. Miles na střední taky nikoho neměl, naučil se dělat všechno sám a nepouštět si nikoho k tělu. Ve společnosti Barret se ale naučil se odvázat, je uvolněnější a už se tolik nedrží při zemi.

Uvítala bych více informací o časové smyčce a celkově nějaké lepší vysvětlení. Autorka se spíše zaměřila na vztah mezi hlavními hrdiny a jejich vzájemné (opravdu pomalé) jiskření. Takže pokud hledáte příběh, u kterého nebudete muset moc přemýšlet a jste milovníci pomalé romantiky, tohle je něco pro vás.

Hodnocení: 3,5/5
Moc děkuju nakladatelství Albatros za zaslání knihy
IG: @strana394


Uvidíme se včera Uvidíme se včera Rachel Lynn Solomon

Navždy spolu? Pokud se nedostanou z časové smyčky, je to dost možné... Barrett Bloomová doufá, že ji na vysoké čeká nový začátek. Ale hned 21. září, první školní den, se všechno pokazí. Dostane se do křížku s chytrolínem Milesem,... více


Komentáře (0)

Přidat komentář