Modrá planeta
recenze
Modrá planeta (2024) / EvikU.Na knize je uvedené 6+ a myslím si, že to dokonale sedí. Dceři je 6 let a knihu jsme si užily. Ba co víc, překvapilo mě, jak i já se v knize dozvěděla věci, které jsem nevěděla.
V knize jsou základní informace o vesmíru, jak fungují roční období a proč máme den a noc. Napsáno, kolik je na Zemi světadílů a jak se kde žije.
Příběhy 12 dětí z různých států. Ve stejnou dobu dělá něco jiného kluk John v Kanadě v 6h ráno a něco jiného Danny v Austrálii ve 22h večer. Je tak v knize dětem přiblížený i časový posun.
V každém státě žijí rodiny s dětmi, ale každý má jiné zvyky, návyky a vlivem klimatu a počasí i jinak tráví čas. I příroda a zvířata se stát od státu a hlavně mezi světadíly liší a je fajn cestovat skrz knihu.
Kniha je plná krásných ilustrací, z každé země je vybrané to její nej. To co je pro ní nejtypičtější, jaké jídlo vaří a vysvětlené některé pojmy, které bychom mohly znát. Knihu doporučuji malým objevitelům.
Modrá planeta Alena Mornštajnová
Jak se žije dětem na naší krásné modré planetě? Pojď, vydáme se spolu na cestu po zeměkouli a podíváme se, jak žijí děti v Austrálii, Grónsku nebo Keni a co právě dělají. Nakoukneme spolu do života dvanácti dětí v příbězích, k... více