Mostní království jsem viděla u spousty zahraničních bookstagramerů pár let zpátky a nadšené recenze nechyběly. Kdyby se kniha nedočkala českého překladu, málem bych na ni zapomněla, ale pane bože! Byla by to strašná škoda, protože tohle je horký adept na jednu z top knih roku.
Celkem jednoduchá zápletka o tom, jak je princezna Lara vycvičena, aby srazila na kolena svého úhlavního nepřítele - krále Arena, jenž je zároveň i jejím budoucím manželem, se odehrává v originálním prostředí, které nemá chybu.
Ithicana tvoří několik ostrovů. V moři hrozí, že vás žralok stáhne do hlubin, na souši zas čeká džungle plná jedovatých hadů, které můžete najít i v posteli. Země oplývá mnoha tajemstvími a jednou z největších záhad je i most, díky kterému se snáze brání před útokem, lépe obchoduje a který chtějí získat úplně všichni.
Chtěla jsem vidět ten stavitelský počin, který má větší cenu než právo na moje tělo. Na moji oddanost. Celý můj život.
Aren sebou trhnul, jako by mu dala facku. Tohle všechno patří jen tobě, ne tvému otci.
Pomalá romantická linka od nenávisti k lásce je v Princezně klamu jedna z nejlepších, jaké jsem kdy četla. Ta chemie mezi hlavními hrdiny byla neskutečná.
První díl této fantasy pro dospělé je čtivý, nechybí vtipné momenty ani akční scény, zvraty a samozřejmě konec ukončený přesně v tu nejnevhodnější dobu. Ale trochu to autorka vynahradila bonusovými kapitolami.
Mostní království: Princeznu klamu jsem si zkrátka a jednoduše zamilovala a moc ji doporučuji. Zapište si 11. října do kalendářů, protože tuhle romantasy chcete číst.
#spoluprace @knihcentrumcz
Princezna klamu Danielle L. Jensen
Dvě věci ví princezna Lara naprosto jistě. Zaprvé, že král Aren je její úhlavní nepřítel. A zadruhé, že to bude ona, kdo ho srazí na kolena. Proto ochotně přistoupí na dohodnutý sňatek, který má znepřáteleným královstvím přinést m... více